Disneys nye Star Wars-land «kommer snart»

Der får du blant annet fly Millennium Falcon.

Disney kjøpte Lucasfilm i 2012, og fikk samtidig klørne i Star Wars-rettighetene. Nå annonserer selskapet at de har tenkt til å bygge egne Star Wars-verdener i Disneyland i California og Walt Disney World i Florida. Det skriver The Verge.

Det er satt av hele 56 mål til byggingen i begge fornøyelsesparkene, og det er unikt; Aldri før har ett enkelt Disney-tema blitt viet så stor plass i fornøyelsesparkene.

– Disse nye landene i Disneyland og Walt Disney World tar med gjestene til en ny Star Wars-planet. Der får de oppleve et episk Star Wars-eventyr som setter deg midt i en avgjørende kamp mellom First Order og The Resistance, sa Disney-sjef Bob Iger under annonseringen.

Her ser du presentasjonen til Iger fra D23-konferansen:

Bli med Millennium Falcon på tur

På den nye planeten, som etter sigende skal ligge på terskelen til «det ville universet», får de besøkende hilse på kjente Star Wars-figurer og kjøre attraksjoner som er inspirert av filmene.

Konsept-tegning for den kommende Star Wars-verdenen. Foto: Disney

Star Wars-landene vil få to såkalte signatur-attraksjoner. Den ene vil være basert på Han Solos ikoniske romskip, Millennium Falcon, hvor du på ett eller annet vis får styre romskipet rundt på et hemmelig oppdrag.

Den andre attraksjonen er den Iger nevnte, hvor du havner midt i kampens hete. Alle som jobber i Star Wars-landene, inklusive selgere, vil for øvrig være iført kostymer.

«Coming soon»

«Hyperspace Mountain» kommer først. Foto: Disney

Disney har foreløpig kun meddelt at de nye verdenene «kommer snart». Med tanke på størrelsen på byggeprosjektet, blir neppe «Star Wars Land» (hvis det blir navnet) klart før tidligst neste sommer, men trolig enda litt senere. Kanskje 2017?

I mellomtiden vil de imidlertid åpne «Hyperspace Mountain», en ny attraksjon som er basert på berg- og dalbanen Space Mountain, i Disneylands Tomorrowland. Der får gjestene bli med ombord i en X-wing Starfighter-inspirert vogn i en stjernekrig-setting. Denne åpner tidlig i 2016.

Får vi se roboter i Star Wars-land, kanskje?
Disney vil slippe roboter løs i parkene sine »

(Kilder: The Verge, YouTube (io9), Disney)

Les også
Nå kan du få opp Googles søkeresultater i ekte Star Wars-stil
annonse