Til hovedinnhold

Denne 3D-skriveren blir både stilfull og rimelig

«Robox» skal bli en attraktiv hjemmemodell.

CEL

Selv om 3D-skrivere så smått har begynt å gjøre sitt inntog på forbrukermarkedet, har det store kommersielle gjennombruddet uteblitt enn så lenge, blant annet på grunn av fremdeles høye priser.

Eksempelvis koster Makerbots Replicator 2X cirka 30 000 kroner, noe som er utenfor rekkevidden til de fleste. For å bøte på dette har det imidlertid dukket opp flere eksperimentelle 3D-skrivere, for eksempel Kickstarter-modellen Zeus, som vil koste rundt 17 000 kroner.

Nå har det dukket opp en ny 3D-skriver på Kickstarter som utviklerne håper vil senke terskelen for folk flest og bli et attraktivt, nytt tilskudd på PC-bordet.

Nybegynnervennlig kvalitetsmodell

Den nye modellen heter Robox og skal ifølge Kickstarter-siden være spesifikt designet for å være enkel i bruk for nybegynnere, men uten å gå på akkord med kvaliteten. Det er et britisk selskap ved navn CEL som står bak produktet.

Skriveren skal fungere «rett ut av boksen» og har ifølge utviklerne forenklet en del prosesser og innstillinger kraftig. Plastmaterialet kommer på egenproduserte sneller og skal være meget enkelt å mate, og skriveren skal være i stand til å gjenkjenne materialtypen du bruker for således å endre innstillinger automatisk.

Programvaren skal også være lettfattelig og brukervennlig. Et spesielt aspekt ved Robox er for øvrig at den opererer med to dyser, noe som visstnok gjør at skrivehastigheten er opptil tre ganger høyere enn hos konkurrerende skrivere.

Blir rimelig

Samtidig kan Robox-skriveren visstnok by på en av de høyeste oppløsningene på markedet, med en lagtykkelse på kun 20 mikrometer, eller 0,02 millimeter. Til sammenligning opererer for eksempel MakerBot Replicator 2X med en lagtykkelse på 100 mikron.

CEL har også vektlagt design med den nye 3D-skriveren og har benyttet høykvalitetsmaterialer som anodisert aluminium og gjennsomsiktig polykarbonat-plast, og forsøkt å skjule mest mulig av teknologien for å gi den et pent og minimalistisk ytre.

Robox ble godt mottatt på Kickstarter. Innsamlingsmålet lå på 100 000 britiske pund, men den endelige summen havnet til slutt på hele 280 000 pund. Skriveren vil bli tilgjengelig for allmennheten tidlig i 2014 til en overkommelig pris på 840 pund, eller cirka 8500 kroner. Gå til Kickstarter for mer informasjon, og sjekk ut videoen under.

Har du lyst til å begynne med 3D-skriving? Slik finner du den rette 3D-skriveren (Ekstra) »

(Kilde: Kickstarter, via GigaOM)

annonse