Til hovedinnhold

Vil jakte nettroll på TV

Svensk suksesserie kan komme til Norge.

Er du av typen som lirer av deg ukvemsord til partiske fotballkommentatorer, kvinnelige toppledere eller innbilske politikere på Twitter? Mobber du folk som mener noe annet enn deg i kommentarfelt og forum på Internett? I så fall bør du passe deg, for nå kommer TV3 for å ta deg.

Eller, ifølge Aftenposten skal norske TV3 vurdere å lage sin egen versjon av det nye svenske programmet #Trolljägarna. Dette var Sveriges tredje mest sette TV-program forrige helg, da det ble vist for første gang.

– Til vurdering

I programmet sporer de opp folk som bedriver hets på Internett og konfronterer dem med et kamerateam på slep. Tanken er at disse ytringsfrihetsmisbrukerne også må tåle å stå for sine ytringer når de ikke kan skjule seg bak en skjerm.

Programdirektør Åse Marie Bendiksen i TV3 sier til Aftenposten at de synes konseptet er interessant, og at de er i gang med å utforske mulighetene for å lage en norsk versjon av #Trolljägarna.

- Vi har fått en norsk produksjonsselskap til å lage en norsk pitch, det vil si et forslag til hvordan programmet kan gjøres her i Norge. Det er denne pitchen vi har inne til vurdering, sier Bendiksen til Aftenposten.

I det svenske programmet har noen av de som har blitt konfrontert stått for det har ytret på nettet, mens andre har moderert seg eller «blitt flaue», ifølge TV3s programdirektør.

Ny studie bekrefter det du kanskje har hatt mistanke om:
Internett-trollene er psykopater »

(Kilde: Aftenposten)

annonse