Til hovedinnhold

I denne byen får alle gratis Internett

Turistbyrået sponser.

Selv om Japan ofte blir ansett som teknologiens Mekka, er det visst én ting de ikke er så flinke til, nemlig åpne trådløse Internett-soner. Turister som er på besøk i Japans største byer sliter med å koble seg opp til Internett, og også landets innbyggere må bruke mobilnettverket for å bli tilkoblet.

Vil dekke hele byen

Foto: Osaka Tourist Office

Derfor tok turistbyrået i Osaka ansvar, og har nå lansert et omfattende WiFi-nettverk i japans tredje største by. Først og fremst vil de trådløse sonene dekke så godt som alle turistattraksjoner, med en håndfull hotell, butikker og restauranter samt det meste av kollektivtrafikken i byen.

Planen er å dekke så store områder av byen som mulig, men nå i startfasen har de fokusert på mest besøkte områdene for turister.

Gratis for alle

For å logge seg på Internett trenger du bare å gi fra deg en gyldig e-post-adresse, og du vil få 30 minutter gratis nettbruk. I de aller fleste områder kan dette fornyes så mange ganger du vil, mens i et par områder med dårlig dekning vil du maks få én time gratis nettilgang hver dag.

Programmet skal være et ledd i kampen mot den aller største turistmagneten, hovedstaden Tokyo. Osaka er likevel ikke den eneste japanske byen som overøser sine innbygere med gratis trådløse signaler. Fukuoka og Kyoto er nemlig ikke noe dårligere, noe som kan være greit å vite om du planlegger en tur østover og er bekymret for løpsk datatrafikk.

Enkel og stabil Internettilkobling kan være en viktig faktor for turister, noe som til de grader underbygges av svarene som turister ga Japans hovedturistbyrå. De oppga nemlig at noe av det vanskeligste ved å reise i Japan var manglende Internett-tilkobling.

Utviklingen innenfor mobilttelefoni og mobilt bredbånd går lynraskt:
Stor guide: Fra NTM til 3G, 4G og 5G (Ekstra)

(Kilder: Rocket News, Osaka Info)

Les også
Huawei B890: Denne gir deg bedre mobildekning og lynraskt internett
Les også
MiPad får verdens første Tegra K1-prosessor
Les også
Vil gi hele verden gratis Internett med satelitter
Les også
– 5G får tusen ganger bedre kapasitet enn 4G
Les også
Stor guide: Fra NMT til 3G og 5G
Mer om
annonse