Til hovedinnhold

100 tegn er mer enn nok

Slik får du best respons på meldingene dine.

Har du lurt på hvor lang en tekstmelding skal være? Ideelt sett, vel å merke. For det er jo greit å få sagt det som må sies. Men du vil antakelig bli overrasket over hvor kortfattet du bør være for å få optimal oppmerksomhet. En Twitter-tweet bør for eksempel ikke være på mer enn 100 tegn.

«Less is more»

Det er godt å vite at det finnes noen som undersøker denslags. Det har Buddy Media gjort, og konklusjonen er at meldinger på mellom 71 og 100 tegn er de som oftest blir videresendt. 17 prosent oftere enn de laaange tweetene, som er på mellom 100 og 140 tegn.

Facebook

Twitter lar deg ikke skrive mer enn 140 tegn, så her må du uansett være relativt kortfattet. Hva så med Facebook, der du i realiteten kan skrive så langt du vil?

Kortere enn en tweet. Best respons får du om du holder deg på rundt 40 tegn.

40 tegn rekker til en setning som denne. Da får du 66 prosent flere «likes» og svar, enn den som trenger mer enn 80 tegn for å få uttrykt seg.

Underbygges med statistikk

Hele prosjektet med å kartlegge ideelle tekstlengder på internett kan du lese på The Buffer blog. Her beskrives statistikken med grafer og det hele. Siden statistikken er ganske klar på at det beste er å uttrykke seg kort, nøyer vi oss med å ta med noen nøkkeltall for ideelle tekstlengder:

  • Google+ overskrift: Under 60 tegn
  • Overskrifter: Seks ord. Det er de tre første og de tre siste ordene vi merker oss i en overskrift.
  • Blogpost: 7 minutter, 1600 ord. Mye kortere om du har med mange bilder.
  • Den idelle bredde(!) på en setning: 40-55 tegn
  • E-postemne: 28-39 tegn
  • Emnebeskrivelse (den du får opp ved søketreff): 58 tegn
  • Domenenavn: 8 tegn

Les også: Pass deg for SMS-fella

Mer om
annonse