Til hovedinnhold

Her ser du et hovedkort som tåler rennende vann

ASrock viste frem en helsprø modell.

Rolf B. Wegner, Hardware.no

Hardware.no/Taipei: Det er mye rart som er utstilt på Computex-messen, og borte hos ASrock får vi oss en liten overraskelse. Selskapet er klare med totalt 20 hovedkort for Intels Haswell-arkitektur, på sokkelen LGA1150, og ett av dem ser vi overraskende at det renner vann over – mens det står i bruk.

Z87 OC Formula/ac er ikke helt som andre hovedkort.Foto: Rolf B. Wegner, Hardware.no
Foto: Rolf B. Wegner, Hardware.no
Verstingkortet Z87 Extreme11/AC.Foto: Rolf B. Wegner, Hardware.no
Foto: Rolf B. Wegner, Hardware.no

Vanntett med gullkontakter

Nå er det ikke alle hovedkortene fra ASrock som tåler vann, men om du velger deg de litt mer gjennomførte overklokkingshovedkortene, er oddsene gode. Disse har nemlig en spesiell film, som gjør at vann bare preller av, uten å gjøre noen skade på elektronikken.

Overklokkingskortene har også fått seg en overhaling på komponentfronten, her er det høyere kvalitet enn normalt hele veien. I tillegg noterer vi oss at de satset på gullbelagte kontakter både her og der, akkurat som Gigabyte har gjort med sine nye modeller.

Av de litt mer spesielle detaljene finner vi en liten OLED-skjerm, som viser en rekke forskjellige detaljer om systemet ditt. Som den siste lille prikken over i-en kan du få opp en detaljert oversikt over viser temperaturen flere steder på hovedkortet, via et grafisk grensesnitt.

Mer enn 20 SATA-porter

Det mest ekstreme hos ASrock er nok likevel Z87 Extreme11/AC. Dette EATX-hovedkortet har det meste du kan tenke deg, pluss litt til. Her er det nemlig puttet på utrolig mange ekstra kontrollere.

Nede i høyre hjørne av hovedkortet finner vi nemlig en dedikert SAS3-kontroller, fra LSI. Denne gir deg en rekke tilkoblinger for lagringsenheter, og gir deg en rekke forskjellige alternativer for ulike RAID-oppsett.

Det har videre fire PCIe x16-spor på hovedkortet, takket være PCIe-broen PLX Pex 8747. Dette gir deg mulighet til både fireveis SLI og CrossFireX, uten begrensninger i båndbredden. Det er noe hovedkort flest ikke kan stille med.

Thunderbolt har det også blitt plass til. På dette kortet er det to slike tilkoblinger.

Siden dette er et toppkort har ASrock også spandert på støtte for den trådløse nettverksstandarden 802.11ac, samt Bluetooth 4.0.

Se også det massive kabinettet til 8000 kroner »

annonse