Til hovedinnhold

Toppmodellen fra AMD rustes opp i god tid før jul

Partnere kommer snart på banen med bedre design.

Da Radeon R9 290X ble lansert sent forrige uke markerte det AMD tilbakekomst på skjermkorttronen. Under vår test gikk kortet seirende ut av nesten samtlige spilltester, i tillegg til at det trumfet konkurrenten Nvidia på verdi for pengene.

Dessverre kom den gode ytelsen til en pris. Det nye kortet var nemlig en skikkelig bråkebøtte og hadde et voldsomt strømforbruk med dertil hørende høye temperaturer. Men dette var altså referanseutgaven, og ifølge SweClockers står snart AMDs samarbeidspartnere på døra med sine langt heftigere utgaver av toppkortet.

Skred av utgaver

Produsenter som Asus, MSI, Gigabyte og Sapphire har opparbeidet seg et veletablert renommé med sine henholdsvis DirectCU-, WindForce-, TwinFrozr- og Vapor-X-utgaver basert på AMDs skjermkortbrikker.

Selve strømforbruket er det ikke så mye å gjøre med, men spesialutgavene er ventet å redusere viktige faktorer som temperatur og støy kraftig. Med bedre kjølere, gjerne med flere vifter og kraftigere kjøleribber, åpner dette dessuten døren på gløtt for overklokking av kortene – noe som ikke nødvendigvis er så lurt på dagens referansekort uten å selv bytte ut kjøleren, tatt i betraktning dets høye temperatur.

Litt tålmodig må du dog være, men julegaven skal i det minste være sikret. Starten av desember er nemlig den mest sannsynlige lanseringsmåneden for de nye modellene, da AMD selv har bekreftet at grafikkbrikkene skal rekke ut til samarbeidspartnerne innen utgangen av fjerde kvartal.

AMD har lansert en rekke nyheter:
Her er bildene av de nye Radeon-kortene

(Kilde: Sweclockers, Tech PowerUp)

Les også
Sapphire slipper et monster av et AMD-kort
Les også
AMD Radeon R9 290X: AMDs heftigste Radeon er det kraftigste skjermkortet vi har sett
Les også
Her er bildene av de nye Radeon-kortene
Les også
AMD Radeon R7 260X og MSI Radeon R9 280X: Endelig er AMD ute med nye skjermkort, og vi har testet dem
Les også
Se bildene av den nye Radeon-familien
annonse