Til hovedinnhold

Lager et GeForce GTX-skjermkort av gull

Zotac feirer seks år i bransjen på sitt eget vis.

Det er i disse dager seks år siden den kinesiske skjermkortprodusenten Zotac begynte å lage grafikkort. I anledning jubileet har selskapet tenkt å markere seg selv ved å slippe et begrenset opplag av et Geforce-kort i gull, skriver TechPowerUp.

Men du skal ha flaks for å slå kloa i et eksemplar av dette kortet. Zotac planlegger nemlig å kun selge dette kortet på hjemlig jord.

Nvidias GTX 760

Siden Zotac kun lager skjermkort med Nvidia-teknologi, faller valget naturlig nok på et GeForce-kort som base, nærmere bestemt Nvidia GeForce GTX 760. Den store forskjellen fra referansekortet vil altså være at beslaget rundt de to viftene, kjøleribber og baksiden av kortet er være gullbelagt.

Under det gyllene ytre er innmaten mye av den samme, men noen endringer er det. Kjernen er overklokket til 1137 MHz, fra 1033 MHz, mens 2 GB med minne er dratt opp fra 6008 MHz til 6208 MHz.

For å tilfredsstille skjermkortets behov for strøm trenger du én 6-pins kontakt og én 8-pins kontakt. Selve kortet har 8 + 3-fasers strømstyringssystem, med to vifter til å holde temperaturen nede. Selve kjøleren er noe kompleks og er basert på Nvidias kondenskammer av kobber, som leder varmen unna komponentene.

Det spesielle skjermkortet fra Zotac vil etter alt å dømme kun bli å få kjøpt i Kina, og det er heller ikke kjent hva prisen blir.

Vil du vite mer om hvordan et skjermkort fungerer?
Les hele vår guide som tar deg igjennom kortets funksjoner steg for steg »

(Kilde: TechPowerUp)

Mer om
annonse