Til hovedinnhold

Slik kjøper du Apple iPad billigst

Slik kjøper du Apple iPad billigst

[Mobilen.no]: Apple har ennå ikke lansert iPad i Norge, men det er fullt mulig å kjøpe den.

I grove trekk finnes det tre måter å kjøpe en iPad på: I en nettbutikk, privat, eller fra et av landene der nettbrettet er lansert. Og forskjellen er enkel: Jo mer du er villig til å anstrenge deg, jo billigere får du kjøpt den.

DYRT: Kjøp iPad på nett

Den enkleste måten å skaffe iPad på er å kjøpe den gjennom en norsk nettbutikk som har den på lager. NetShop opplyser at de har iPad til 5395 kroner for den billigste versjonen med 16 GB og Wi-Fi uten 3G. Toppmodellen med Wi-Fi, 3G og 64 GB minne koster 8995 kroner.

Bruk prissøket:
Her finner du laveste norske pris på iPad nå

Men det enkleste er ikke nødvendigvis det beste. Alternativene kan raskt spare deg for noen tusenlapper.

Et godt alternativ er å kjøpe iPad fra en av de mange som annonserer den på Finn.no. Her selges iPad til priser som varierer fra drøyt 4000 kroner, til 12 000 kroner for toppmodellen. Merk deg at en del av selgerne oppgir at de holder til i USA. Det betyr at du må betale moms i tillegg for å få maskinen til Norge på reglementert vis.

Mange har også forsøkt løsningen der du bestiller iPad til et budfirma med amerikansk adresse. Budfirmaet sender så varen videre til deg. Apple liker imidlertid ikke dette, og har kansellert flere slike bestillinger.

Det finnes også nettbutikker i utlandet som sender fraktfritt til Norge. Engelske Simply Electronics hevder de selger den enkleste versjonen av iPad til norske kunder for 485 Euro, inklusive frakt (ca 3850 kroner med dagens kurs). Toppmodellen sender de til din adresse for 786 Euro (ca 6240 kroner med dagens kurs).

BILLIGERE: Få noen til å kjøpe den

En billigere måte å få tak i en iPad på er om du kan få noen til å kjøpe den til deg i utlandet.

For eksempel kan det jo være du kjenner noen som skal besøke et av landene den er i salg. Du kan også få venner i utlandet til å sende deg iPad, eller du kan kjøpe den på eBay. iPad selges i dag blant annet i USA, England, Irland, Luxembourg, Tyskland, Frankrike, Italia, Sveits, Østerrike, Spania og Japan.

Venner som reiser til utlandet og blir borte i mer enn 24 timer kan ha med seg varer til en verdi opp til 6000 kroner uten at det er avgiftspliktig. Det betyr at de kan ta med seg en iPad, men da er de også tett opp mot grensen av hva som er tillatt. Har de med seg flere iPad-er må de gå på rødt.

Enkelte velger å få iPad tilsendt som gave. Men det betyr ikke at varen blir avgiftsfri. Så lenge verdien av gaven er på over 1000 kroner må du betale merverdiavgift. Merverdiavgiften er på 25 prosent, og beregnes ut fra varens verdi inkludert fraktkostnad og eventuell forsikring av forsendelsen.

BILLIGST: Vent til den kommer til Norge

Det er ingen som vet sikkert når iPad vil lanseres i Norge. Det vi vet, er at nettbrettet vil få norske menyer i neste programvareoppdatering, som slippes i oktober. Det er derfor ikke urimelig å anta at du vil kunne kjøpe iPad i norske Apple-butikker før jul. Og det kan man anta vil være billigere enn noen av alternativene skissert ovenfor. Men da må du selvsagt smøre deg med tålmodighet.

Vi har allerede testet iPad med norsk programvare: Slik blir norske iPad

Glem ikke iPad 2

Det skal ikke legges skjul på at mange forventer en oppdatering av iPad allerede rundt årsskiftet. Det spekuleres blant annet i at Apple vil sette inn en skarpere skjerm og kamera.

Dette tror ekspertene:
– iPad 2 kommer i år

Denne saken ble publisert første gang i mai i år, og er oppdatert 21. september.

Slik bruker du iPad i Norge

Mens det tidligere kunne by på problemer å bruke en utenlandsk iPad i Norge, er dette problemet nå borte. Nå er det støtte for iPad også i den norske versjonen av iTunes. Det kan imidlertid være tjenester på nettbrettet som er regulert av hvilken del av verden du bor i. Blant annet er det ikke mulig å bruke de populære amerikanske TV- og filmtjenestene for iPad uten at du har en amerikansk iTunes-konto.

Er du tålmodig vil iPad med tiden dukke opp for ordinært salg i Norge, men når dette skjer er foreløpig ikke klart.

Mange tror at den nye maskinen kommer i november.

Husk også at du vil trenge en egen lader eller en adapter, dersom du kjøper en iPad fra et land med en annerledes kontakt, for eksempel fra USA eller England. Du kan imidlertid bruke samme lader som til iPhone, eller lade via USB.
SIM-kortKjøper du 3G-versjonen av iPad skal du være klar over at den ikke kan bruke samme SIM-kort som du bruker i mobiltelefonen din. I stedet må du ha MicroSIM, som i praksis er samme kort med mindre plast. Det er derfor mulig å klippe til et eksisterende SIM-kort og bruke det i iPad. Kontakter du operatøren din vil du kunne få et ekstra SIM-kort for data tilknyttet det eksisterende abonnementet ditt. Husk da å opplyse om at du trenger MicroSIM.

Om du vil bruke datakortet i en annen enhet, som PC eller USB-modem, vil du trenge en adapter. Et Google-søk vil vise deg vei til flere nettbutikker som tilbyr MicroSIM-adapter.

Mer om
annonse