Til hovedinnhold

Her får du kjøpt Android-spill

Googles forum antyder flere nordmenn at de føler seg lurt etter å ha kjøpt en Android-mobil. Årsaken er at vi på berget ikke kan kjøpe apps i Android Market, men i stedet blir avspist med gratisprogrammer. For mange forsvinner da en del av poenget ved å ha en Android-telefon.

Det finnes imidlertid måter å omgå dette på. Du kan blant annet kjøpe et SIM-kort fra for eksempel USA eller Tyskland på nettet, eller laste ned Android-apps ulovlig via torrents.

For de som ikke orker maset med utenlandsk SIM-kort og ikke vil bryte loven ved å laste ned, finnes det heldigvis en tredje løsning: Kjøp rett fra innholdsaktøren.

Spill fra Gameloft
Etter å ha spilt flere demoversjoner av brukbare Android-spill, en rekke ubrukelige spill som var gratis, samt et par halvgode spill som var gjennomsyret med reklame, bestemte jeg meg for å undersøke muligheten til å kjøpe spill til min HTC Legend på annet vis.

Ved å søke meg litt frem i mobilens nettleser kom jeg til slutt inn på http://wapshop.gameloft.com, og der hadde de et lite - men tilsynelatende ganske bra - utvalg av Android-spill. Da jeg skulle kjøpe et av spillene fikk jeg derimot kun opp en feilmelding.

Neste gang jeg prøvde fungerte det allikevel. Det kan ha vært at siden ikke klarte å gjenkjenne min norske operatør ved første forsøk for å gjennomføre betalingen. Det funket i alle fall nå.

Gameloft har i skrivende stund 12 tilgjengelige spill som kan kjøpes dersom du er en norsk Android-bruker, for eksempel Assasins Creed, Block Breaker Deluxe 2 HD (Anbefales!), Midnight Bowling 2 og Prince of Persia - som vi tidligere har testet på en Samsung Omnia HD.

Alle spill koster så vidt jeg kan se 50 kroner, og dette beløpet trekkes fra på din mobilregning.

Via operatør?
En annen mulighet er å kjøpe spill direkte via din operatør. Telenor og NetCom har det samme utvalget spill til Android, men et par stikkprøver viser at det ikke er snakk om spill som nødvendigvis er skreddersydd for dette operativsystemet.

Et par av disse spillene fungerer ok på min HTC Legend (f.eks. Civilization IV - War of Two Cities), mens andre var omtrent bortkastede penger (f.eks. Sid Meiers Railroad Tycoon)

Glu Mobile, en annen stor aktør på mobilspill, selger imidlertid ikke spill via sine egne mobilsider (eller nettsider). Har du tips til hvordan man kan kjøpe spill eller apps til Android utenom Market? Skriv dine forslag i forumet nederst på siden.

Mer om
annonse