Nyhet

MeeGo er ikke avhengig av Nokia

Fra Intels MeeGo-paviljong på Mobile World Congress er budskapet klokkeklart; MeeGo kommer til å bli et sterkt operativsystem på flere plattformer, og de første MeeGo-produktene er på vei ut i markedet nå.
- Vi har flere store samarbeidspartnere på vei inn. Vi håper Nokia fremdeles vil ha fokus på MeeGo, men vi er på ingen måte avhengige av det, sier en talsmann for Intel til Mobilen.no.

Produktene er klare
I første omgang dreier det seg om en TV med MeeGo, to nettbrett, og to små bærbare PC-er. På standen vises også en spesiell skjerm som er beregnet for bruk i bil. Skjermen er laget slik at bildet endrer seg avhengig av vinkelen du ser den fra. Dermed vil passasjer og fører ser to forskjellige ting på den samme skjermen.
- Bilfører kan se navigasjon eller få opplysninger om hastighet og turtall, samtidig som passasjeren ser en film som føreren ikke kan se. Eller du kan ha en ”jukseskjerm” som viser kona at du kjører mye saktere enn du egentlig gjør, smiler talsmannen som demonstrerer dashbordet.

En unik brukeroplevelse

Brukergrensesnittet på MeeGo skiller seg fra andre grensesnitt ved at alle applikasjoner er samlet i grupper, på mobilspråket omtalt som hubber eller nav. På nettbrettene kan du se flere slike hubber samtidig, mens du på en mobiltelefon typisk vil ha en hub per side.

MeeGo er fremdeles i en rivende utvikling, og foreløpig finnes det ingen fungerende smartmobilversjon av OS-et. Det kommer, men om vi skal tro Intels talsmann er det nå mer usikkert om Nokia kommer med det først.
.

Les også
Nokia og Intel sammen om MeeGo
annonse