Tek.no

Nyhet

Ny SMS-rekord nyttårsaften.

2 Jan 2006 09:10

Også antallet MMS-meldinger nådde rekordhøyder natt til 1. januar. Nær en million sendte MMS-hilsener denne nyttårsaftenen. Det er nesten dobbelt så mange som i fjor.

Telenor utvidet serverkapasitet før nyttårsaften i fjor. Det skulle hindre at meldinger ble forsinket. Like vel var trafikken nyttårsaften så stor at enkelte meldinger ikke kom frem med det samme.

Meldinger blir ikke borte
- Når antall meldinger som går gjennom nettet overstiger 1 000 i sekundet, begynner det å bli kritisk. Da vil det kunne oppleves forsinkelser. Men meldingen blir ikke borte, er den sendt fra avsenderen, lagres den hos oss og sendes videre så snart kapasiteten er der, sier Jon Erik Haug, leder for mobil i Telenors norske virksomhet.

Dersom svært mange mennesker sender melding samtidig i samme område, vil man kunne få beskjed om at meldingen ikke lot seg sende. Da er det bare å forsøke igjen, som regel går det greit med et nytt forsøk.
Videotelefoni
Telenor har nærmere 70 000 kunder som har en 3G-telefon som støtter videosamtale, og de første tilbakemeldingene tyder på at flere også benyttet denne anledningen til å teste ut hvordan videosamtale fungerer. Videosamtaler er gratis for Telenors kunder ut april 2006, heter det i en pressemelding fra selskapet.

annonse

Les også