Tek.no

Nyhet

Nytt bruksområde for kompaktkamera

Ny brakett gir Nikon Coolpix P300 store muligheter.

Nikon Coolpix P300 får nå nye bruksområder.
24 Mar 2011 18:30

I februar lanserte Nikon en rekke nye kompaktkameraer. Blant nyhetene var Nikon Coolpix P300, et entusiastkamera pakket inn i et lite, kompakt kamerahus.

Kameraet har avanserte funksjoner som manuelle eksponeringsprogram og et zoom-område som strekker seg fra 24mm til 100mm i 35mm format. I tillegg til en imponerende vidvinkel har Nikon også gjort objektivet lyssterkt, med største blender F/1.8 på vidvinkel.

Les også: Kompaktdryss fra Nikon

Nikon FSB-8 gjør at man kan koble Nikon P300 til kikkerter og mikroskoper.

Nå har imidlertid Nikon bestemt seg for å utvide bruksområde til P300. I går annonserte fotoprodusenten at de har laget en brakett, som gjør at P300 kan festes til Nikons sportsoptikk og kikkerter. Nikon FSB-8 festes mellom kameraet og kikkerten, og passer til Nikons Fieldscopes, spotting scopes og EZ Micro produkter. På selve braketten er det også montert på en snorutløser, slik at man kan ta bilder uten å måtte berøre kameraet.

På denne måten forvandles det lille kompaktkameraet til et kamera som kan ta nærbilder av dyreliv og fugler. Denne løsningen er mulig fordi kameraets originale optikk er såpass lyssterk. Nikon FSB-8 er laget eksklusivt til P300, og passer ikke til noen andre av Nikons kompaktkameramodeller.

Les også: Nikon lanserer nye superzoomkameraer

  • Den nye braketten skal være kompatibel med følgende produkter:
  • EDG Fieldscope + EDG Eyepiece (Med unntak av FEP20-60)
  • EDG Fieldscope + EMA-1 + Fieldscope DS Eyepiece
  • Fieldscope + Fieldscope DS Eyepiece
  • Spotting Scope Series + DS Eyepiece
  • EZ-Micro

Nikons FSB-8 har dimensjonene 80mm x 73mm x 83mm, og veier 110 gram. Produktet skal være tilgjengelig i april og veiledende utsalgspris er 119,99 britiske pund, eller ca 1100 norske kroner. I tillegg må moms plusses på, så man ender nok opp rundt 1500 norske kroner når produktet finner veien til butikkene her i Norge.

Kilder:
www.photographyblog.com
www.nikon.com

Les også
Fem nye produkter fra Think Tank
Les også
Vil bygge kamera inn i hjelmene
Les også
Oppgrader iPhone med 300mm-objektiv
annonse

Les også