Tek.no

Nyhet

Oppdater harddiskopptakeren din

29 Jan 2011 06:00Først publisert 5 Okt 2009 11:44
annonse

TV-hverdagen har blitt digital de siste årene, og med de nye signalene har utrykk som dekoder og harddiskdekodere blir stadig mer vanlige. De såkalte harddiskdekoderne (PVR) gir det mulighet for å gjøre opptak, samt at de fleste etter hvert også støtter høyoppløste (HD) bilder.

Canal Digital har en slik PVR-dekoder som kan benyttes både til kabel eller parabol, og fra i med i morgen vil du som parabolbruker kunne oppdatere programvaren. De som benytter seg av kabel må vente til rundt uke 44 – 45.

- I morgen kan de som har en HD-PVR-dekoder på parabol oppgradere programvaren. For kabelbrukerne vil denne oppgraderingen komme rundt uke 44-45, forteller Jørgen Thaule i Canal Digital til Teknofil.Forbedringer
I den nye oppdateringen som kommer i morgen er det en del ting som er endret. En mer stabil undertekst, som for eksempel på Canal + kanalene og Discovery, som benytter såkalt tele-tekst. Forbedringen gjelder da også når du gjør opptak.
Underteksten har også blitt forbedret og mer stabil for hørselshemmede. Eksempel på dette gjelder for eksempel NRK 1 sin tekst-TV-side 777.
Den elektroniske programguiden har også fått en oppussing, med en forbedret Margininnstilling for opptak. Det betyr at du vil få sikret deg hele programmet du har satt til opptak, selv om det skulle bli forsinkelset. EPG-en skal også bli raskere å navigere seg rundt i.
Tilslutt har PVR-funksjonen blitt forbedret, med mer stabil bruk av opptak, pause og spole i TV-sendinger. Ved tidligere versjoner har navn på opptak fått feil navn, som nå har blitt utbedret.

Les også
Canal+ tar til motmæle
annonse

Les også