Tek.no

Nyhet

Ukens spillanmeldelser

22 Aug 2009 06:00

Spillverdenen står aldri stille, og på Gamescom 2009 i Köln kan du få et lite innblikk i hva som rører seg i denne bransjen om dagen. Her hjemme kan du kose deg med de nyeste vurderingene av diverse spilltitler.
Alle anmeldelsene er hentet fra vår samarbeidspartner Gamer.no.

Shadow Complex
Plattform: Xbox 360
Karakter: 9/10
Dette spillet ser ut til å bli en av årets viktigste og mest imponerende utgivelser. Live Arcade-spillet har fremragende grafikk og det som skal til for å bli en av årets store overraskelser. Selve historien er litt tullete. Jason Fleming, somer ikledd verdens styggeste t-skjorte, møter en dame på puben. Dagen etter blir hun kidnappet av noen hvitkledde soldater, og han beslutter å dra ut for å redde henne.
Jason er en stereotypisk amerikansk antihelt som viser seg å være langt flinkere til denne mannen-i-gata-blir-til-cyberhelt-over-natta-tingen enn han er klar over. Han får etter hvert virkelig testet ut sine kampegenskaper med over femti nivåer å bryne seg på.
Skal man være kritisk, savnes det noe geografisk mangfold og variasjon i spillopplevelsen. Det er også en liten hake at det krever stor filplass, Mens andre Arcade-spill ligger på rundt 50-200 MB, er selve filnedlastingen på Shadow Complex på nesten 900 MB.
Alt i alt har spillet uansett en kvalitet og et rafinnement som overgår det Live Arcade tidligere har klart å by på, og det overgår også mange butikktitler. Jasons Flemmings eventyr gjør maksimalt ut av bakgrunnsmaterialet som er tilgjengelig. Shadow Complex er nok den mest imponerende Live Arcade-tittelen per dags dato.

Les hele anmeldelsen på Gamer.no.

Tales of Monkey Island: The Siege of Spinner Cay
Plattform: PC
Karakter: 8/10
De nye eventyrene til Guybrush Threepwood fortsetter i kjent stil i det nye Monkey Island-spillet. Eventyret fortsetter akkurat der det slapp i forrige episode. Vodoo-damen vi kjenner fra tidligere spill forteller Guybrush at han trenger en magisk havsvamp med navnet La Esponja Grande for å fjerne en ondartet pest han i forrige episode klarte å spre utover Karibien.


Historien er like absurd, eller kanskje mer, enn Monkey Island er kjent for. Guybrush må bruke all sin kløkt for å samle noen magiske gjenstander og jage pestpiratene til sjøs. Gåtenivået er stort sett likt som i forgjengeren og vanskelighetsgraden er jevnt over helt overkommerlig. Dialogene er velskevne og fulle av små vitser og munter stemning.
Grafikken er rimelig enkel, men fungerer likevel godt, takket være gode animasjoner og fin fargebruk. Musikken er også herlig og autentisk.
Tales of Monkey Island: Siege of Spinner Cay byr på en solid eventyrspillopplevelse uten de store overraskelsene. Etter å ha spilt forrige episode vet du hva du kan forvente deg. Styrkene og svakhetene er omtrent identiske med forgjengeren Launch of the Screaming Narwhal. Det er uansett et herlig eventyr som lover godt for resten av sesongen.
Les hele anmeldelsen på Gamer.no.

Walk with me

Plattform: Nintendo DS
Karakter: 6/10

Dette spillet skal motivere deg til en mer aktiv hverdag. I tillegg til spillbrikken følger det med to skrittellere som kan kobles opp mot DS-en med infrarød teknologi. Du trenger derfor ikke drasse med deg spilleren hver gang du skal ut og gå. Et lite minus er at det ikke er skjerm på selve skrittellerne, så du må koble dem til DS-en hver gang du vil ha lest av resultatet.


Walk with me er ikke så mye et spill som det er et statistikkverktøy. Du får enkle grafer over hvor mange skritt du har gått på daglig, ukentlig, månedlig og årlig basis. I tillegg kan du koble inntil fire skrittellere til et spill, slik at hele familen kan delta, konkurrere og sammenligne seg. 
Grafene er visuelt motbydelige, men de gir deg i hvert fall den informasjonen du trenger. Det er uansett en tilfredsstillelse å få en visuell bekreftelse på det du har gjort med bena. I tillegg til statistikken følger det med to småspill som skal spe på levetiden på spillet. Disse er imidlertid blottet for underholdningsverdi og har lite å tilføye.
Selv om Walk with me har begrenset funksjonalitet, er det absolutt anvendelig til det formålet det er laget for. Nemlig å motivere brukeren til å bevege seg mer. Med skrittelleren i lomma tar du gjerne trappa i stedet for heisen for å innkassere noen ekstra poeng i form av skritt. 

Les hele anmeldelsen av Walk with me på Gamer.no.
Gamer.no finner du også flere spillanmeldelser og kontinuerlig oppdaterete spillnyheter.

Les også
Alle ukens spillanmeldelser
annonse

Les også