Til hovedinnhold

- Twitter bør få Nobels Fredspris

Nobels Fredspris har tradisjonelt sett gått til organisasjoner og/eller enkeltpersoner. At et dataprogram skal få denne prisen er heller uvanlig. Likevel luftes nå denne tanken.

Twitter blir verdens vindu

Mark Pfeife, tidligere rådgiver for den forrige amerikanske presidenten, Gorge W. Bush, skriver i en kommentar i Christian Science Monitor, at grunnleggerne av Twitter og selve tjenesten bør få nobels fredspris. Bakgrunnen er hvordan Twitter har fungert under urolighetene i Iran. Da myndighetene la ned forbud mot utenlandske journalister å rapportere fra urolighetene ble Twitter fort en av de viktigste kildene til nyheter herfra.
- Når tradisjonelle journalister måtte forlate landet ble Twitter et vindu for at verden kunne se håpet, heltmodigheten og grusomhetene. Twitter ble både reporter og produsent og på grunn av dette er Twitter verdt å vurdere for Nobels Fredsprisen, skriver Pfeife i sin kommentar.
I så fall vil Twitter kunne sole seg i samme lys som Nelson Mandela, Dalai Lama og Leger uten grenser.

Neppe nominert

Twitter vil derimot langt fra være alene om å kunne bli nominert som kandidat til Nobels Fredspris. For å bli nominert til dette kreves det ikke mer enn støtte fra en enkelt kvalifisert person, som for eksempel en historieprofessor og det har vært mange nominerte kandidater i årenes løp. Både Hitler og Stalin har vært nominert til denne prisen. I år er visstnok også den sittende amerikanske presidenten, Barack Obama, nominert.

For årets pris er det for sent å nominere noen fler til kampen om prisen, men siden nominasjonene holdes hemmelige er det ukjent om Twitter faktisk er på listen, men dette er lite trolig da fristen for nominasjon gikk ut 1. februar, mens tjenesten så vidt hadde startet opp.

Kilde:

PC World.

Mer om
annonse