Nyhet

Sjokkregning etter Tyrkia-tur

En toukers ferietur til Tyrkia endte med en voldsom mobilregning for en nordmøring. Han hadde akkurat fått seg en iPhone av sin arbeidsgiver, og var ikke klar over at dataroamingtjenesten må slås av før utlandsturer.

Ved en sjekk i etterkant av hendelsen viste det seg at dataroaming var slått på fra produsentens side på tre av de åtte mobiltelefonene firmaet hadde gått til anskaffelse av. Da meldingen kom om at regningen var kommet opp i 121 000 kroner, trodde mannen at det var en spøk fra en kompis. Det virket for utrolig.

Klager til Post- og teletilsynet

Willy Jensen, direktør i Post- og teletilsynet, anbefaler mannen å ta kontakt med Forbrukerrådet, og kaller saken for "en katastrofe for brukeren". Ifølge Tidens krav, vil Post- og teletilsynet, som vanligvis kun ser på saker for privatpersoner, også se på saken selv, siden det er snakk om et betydelig beløp.

iPhone skyldig i flere høye regninger

Willy Jensen har hørt om to tilfeller til i den senere tid med svært høye regninger. I alle tilfeller er det snakk om iPhone. Det beskrives som om telefonen rett og slett har løpt løpsk. I saker der man har klaget direkte til Apple har man ikke fått svar, forklarer han.

Les også: Vi nedjusterer iPhone 4 (Kilde: nettavisen.no)

Les også
Endelig kan Iphone dele internett
Les også
Iphone tåler ikke kulde
Les også
Dette kan være Iphone 5-rammen
annonse