Tek.no

Nyhet Her er Asus' versting-hovedkort i miniformat

Her er et verstinghovedkort i miniformat

Asus hører på brukerne og lanserer mini-ITX som virkelig rocker.

Vegar Jansen, Hardware.no
4 Juni 2013 13:16

Hardware.no/Taipei: – Kommer hovedkortene til å forsvinne på grunn av mobile enheter? Nei, nærmest skriker Asus-sjefen Jonney Shih i sin åpningstale på tirsdagens pressekonferanse.

Dermed er det duket for flere spennende Asus-hovedkort, blant annet et kort i entusiastserien «ROG» som holder mini-ITX-formatet.

– PC-entusiaster skjønner det, det handler om følelsen av å bygge noe, av å mestre ting selv, fortsetter Shih.

Liten råtass

Foto: Asus

I forbindelse med lanseringen av Haswell-prosessorene er det naturlig nok også en del hovedkort på vei, og de to mest spennende som Asus viste frem i dag er det nevnte mini-ITX-kortet, Maximus VI Impact.

Mini-ITX-formatet innebærer en størrelse på bare 17 ganger 17 centimeter. Men, det er ingen bestemmelser som sier noe om hvor høyt kortet kan bygge. Det har Asus benyttet seg av.

Blant annet er strømreguleringskretsene til prosessoren løftet opp på et eget kretskort, som står vinkelrett på selve hovedkortet.

Det samme gjelder for lydkortet, som ser ut som et vanlig lydkort, der det står vinkelrett på hovedkortet. Asus har også fått på plass et mPCI-kort, som gir deg både 802.11ac-nettverk og Bluetooth 4.0.

Som et siste stunt er også LED-displayet på hovedkortet flyttet ut, til I/O-panelet i kabinettet ditt. Der står panelet sammen med den klassiske start- og omstartsknappen.

Ekstremt i «mellomklassen»

Maximus VI Formula med CrossChill.

Et annet og spennende hovedkort Asus har sluppet, er ROG Maximus VI Formula. Det skal være den ultimate løsningen for spillerne, og det er gjort flere oppgraderinger fra forrige modell.

Forsiden av kortet har Asus dekket med det de kaller for ROG Armor cover, mens de på baksiden at skrudd fast en er en solid plate av SECC, en spesiell form for stål. Disse to grepene beskytter kortet, samtidig som det blir kjølt ned mer effektivt.

Foto: Asus

Videre kommer hovedkortet klart for både vannkjøling og luftkjøling av hovedkortet. Velger du å koble til vannkjølingen, i tillegg til luftkjølingen, skal du kunne få en temperatur som er opptil 23 grader lavere på brikkesettet.

De ulike komponentene er oppgradert opp betydelig, med mer solide kondensatorer, kraftigere spoler og mer effektive transistorer, hevder Asus.

Med på kjøpet for du også det samme mPCIe Combo II-kortet som Impact kommer med, hvilket gir deg 802.11ac trådløst nett og Bluetooth 4.0.

Lydkretsene har blitt forbedret, ifølge Asus. Med «SupremeFX» får du en egen hodetelefonforsterker, med et signal til støyforhold på 120 dB. Hodetelefoner på opptil 600 ohm skal gå greit.

Det er ikke bare hovedkort som skal yte godt. Asus har også sluppet en ekstra kjapp ac-ruter »

Les også
Se de siste bildene fra Asus' store lansering
Les også
Asus P8H77-I: Det billigste mini-kortet vi har testet
Les også
Asus ROG ARES II Radeon HD 7970 GHz x 2: Dette skjermkortet gruser konkurrentene
Les også
Asus' monsterskjermkort har fått norsk pris
Les også
Asus ROG Xonar Phoebus: Uten dette går du glipp av noe
Les også
Asus ROG Maximus V Formula: Verstingkort for spillere
annonse

Les også