Tek.no

Nyhet

G-Technologys eksterne SSD prøver å matche Macen din

Selvfølgelig har den USB 3.1 Gen 2 Type-C også.

G-Technology / Colourbox
29 Okt 2016 12:02

Når det kommer til SSD-er nøyer ikke lagringsgiganten Western Digital seg med å fremme sine egne modeller – de benytter seg også av andre merker. Et eksempel er SanDisk, hvis eksterne og svært kjappe Extreme 900 Portable SSD ble testet for en liten stund siden.

Men også G-Technology er – gjennom HGST (tidligere Hitachi) – under Western Digitals kappe, da med produkter som utelukkende sorterer under ekstern lagring. Merkevaren er i stor grad er rettet mot Mac-brukere, fotografer og andre «kreative» sjeler eller yrkesgrupper.

G-Drive slim SSD USB-C i sølv.
G-Technology

Blant eksterne kabinetter, RAID-oppsett og vanlige harddisker finner vi nå også dagens nyhet: G-Drive slim SSD USB-C, som vil komme i kapasiteter på 500 GB og 1000 GB (1 TB).

Denne SSD-en vil ha en USB Type-C-port, mens grensesnittet er USB 3.1 Gen 2, som betyr en båndbredde på opptil 10 gigabit per sekund.

Uten noe internt RAID å brife med – som tilfelle er med den nevnte SanDisk Extreme 900 – vil den dog være begrenset av SATA-teknologien, og derfor er den oppgitte overføringshastigheten på opptil 540 MB/s.

Disken kommer i «space gray» også.
G-Technology

Det vil i så fall gjøre den til et på papiret raskere alternativ enn Samsung Portable SSD T3, mens Samsungen på sin side vil kunne skilte med større kapasitet og mindre størrelse.

Kabler inkludert

For å sikre at SSD-en kan brukes med de fleste datamaskiner – enten de har Thunderbolt 3, USB-C eller vanlig USB – kommer den med to USB-kabler inkludert: Type-C til Type-C og Type-C til Type-A. Sistnevnte er altså den «normale» USB-porten du finner på nesten alle PC-er og mange andre enheter.

G-Technology G-Drive mobile USB-C kommer nå i rosegull.
G-Technology

Litt spesielt med G-Technology er at de også har gjort en innsats for at SSD-en skal matche fargen på din nye MacBook. G-Drive slim SSD USB-C på 500 GB skal komme i en egen «space gray»-versjon ved siden av den vanlig sølvfargede.

Deres G-Drive mobile USB-C, som da er en vanlig ekstern harddisk, skal for øvrig nå også slippes i «rose gold» foruten de to nevnte utførelsene, så vi tipper at vi med tiden får se en SSD i rosegull fra den kanten også.

Fikk du med deg den nye MacBook Pro?
Den aller viktigste nyheten er en skjermstripe over tastaturet. Den har fått navnet Touch Bar >>>

(Kilde: Pressemelding via TechPowerUp)

Les også
Apple fjernet siste mulighet for oppgradering i sine nye MacBook Pro
Les også
Denne lynkjappe SSD-en passer godt til nye MacBook Pro
Les også
Seagates nye eksterne SSD er rettet spesielt mot Xbox-eiere
Les også
Nå er Apples nye MacBook Pro endelig offisiell
Les også
SanDisk Extreme 900 Portable SSD: En muskelbunt av en ekstern SSD
Les også
Nå kommer WD Blue og Green som SSD
Les også
Samsung Portable SSD T3: T3 er en snerten og kjapp ekstern SSD
annonse

Les også