Tek.no

Nyhet

Denne «luksus-3D-skriveren» kan skrive med fire materialer samtidig

«Pam» har også ekstremt høy oppløsning, men koster deretter.

Manachai_Phongruchiraphan
7 Juli 2016 09:00

3D-skrivere har etter hvert begynt å komme i stadig mer overkommelige utgaver for vanlige forbrukere, men om man ønsker skikkelig kvalitet må man fremdeles belage seg på å punge ut. TechCrunch har nå snappet opp en ny modell i nettopp denne kategorien.

Et fransk selskap ved navn Pollen har nemlig lansert sin nye 3D-skriver «Pam», som er en ganske sofistikert sak beregnet på dem som har behov for høy kvalitet – og som er klare for å betale for det.

Fire materialer og høy oppløsning

Pam har først og fremst den egenskapen at den kan skrive objekter med hele fire materialer samtidig som kan blande sammen med graderte blandingsforhold.

Det innebærer at man kan lage objekter med en rekke ulike egenskaper når det gjelder blant annet hardhet, elastisitet, farge og gjennomsiktighet. Materialene kan for øvrig også blandes sammen med andre materialer som karbonfibre, mineraler, metallpartikler og tekstiler for enda større fleksibilitet.

I tillegg til dette opererer skriveren med svært høy oppløsning på 40 mikrometer, altså 0,04 millimeter. Til sammenligning har ofte forbrukerrettede 3D-skrivere fra for eksempel MakerBot en oppløsning på rundt 200 mikrometer.

Skriveren kan skrive med opptil fire materialer samtidig, som kommer i slik sylindere.
Pollen

Pent design

Skriveren styres via nettleseren over Wi-Fi eller Ethernet, og kan oppdateres og oppgraderes automatisk over nettskyen. Ellers skryter produsenten av designet, og etter bildene å dømme er skriveren unektelig ganske lekker å se på.

Som ventet er skriveren altså ikke direkte billig. På hjemmesiden er den lagt ut med en pris på 8000 euro før moms, cirka 74 000 kroner. Denne prisen gjelder imidlertid bare den første puljen, som kommer i begrenset antall eksemplarer. Etter det vil prisen ligge på det dobbelte, altså 16 000 euro.

Mer informasjon finner du på hjemmesiden, og se også video under.

Disse nordmennene forvandlet leiligheten til en 3D-skriverbutikk: Les historien om hvordan det skjedde »

Les også
Dremel 3D40 Idea Builder: Dremel + Clas Ohlson + Autodesk = kvalitet i alle ledd?
Les også
Wanhao Duplicator i3 V2.1: Vi har testet en allsidig 3D-skriver til bare 4000 kroner
Les også
De forvandlet leiligheten til en 3D-skriverbutikk
Les også
Dette skal være verdens første 3D-skrevne kontorbygning
Les også
Bortsett fra motoren så ble alt dette skrevet ut på én runde i 3D-skriveren
Les også
Denne 3D-skriveren kan skrive med 10 materialer samtidig – og er «billig»
annonse

Les også