Tek.no

Nyhet

Nyrørte rykter om PSP-mobil

Iris Andersson
23 Nov 2007 10:22

Vi har typisk kameramobiler fra Sony Ericsson som er varemerket "Cybershot". Vi har musikkmobiler med "Walkman"-logoen. Er det da ikke naturlig at vi får en spillemobil merket med "Playstation"?

Les mer:

- Ring med din PSP
- Sony Ericsson med PSP-mobil
- Tilbakeviser rykter om PSP-mobil
Tidligere har vi skrevet om PSP utstyrt med Wlan, og som demonstrert på video (lengre ned på siden), er det fullstendig mulig å ringe med Vo-IP. Alt som mangler da er hardware for oppkobling til mobilnettet, og vips kan du bruke den som en mobiltelefon. Samtidig har en patentsøknad (bildet til høyre) bidratt til et ryktehysteri rundt en ny mobil fra Sony Ericsson.

Mobiltastene ødelegger spillopplevelsen

- Playstation er en ubestridelig suksess, det er også Sony Ericsson. En konvergens der Sony Ericsson og Playstation jobber sammen er definitivt mulig, uttalte en av Sonys toppsjefer, Jim Ryan til The Economic Times in India. Videre tror Ryan at det vil være snakk om en PSP med innebygd mobilfunksjoner, i stedet for andre veien, ettersom mobil-tastene og mobilskjermen vil ødelegge spillopplevelsen. Kilden sier dessverre ikke noe om Sonys patentsøknad for spillemobilen med roterbar skjerm.
Uansett hvilken vei det foregår, enten det er snakk om en PSP du kan ringe med eller en mobil du kan spille på, er det lite trolig at det ikke blir snakk om en mobil med spillekonsoll. Nokia har i alle fall tro på konvergensen mellom spill og mobil, med spillplattformen N-Gage, og vi har ingen tro på at Nokia får et spillmonopol for mobiler.

Feilsitert

Til tross for dette, har en talsmann benektet at de to merkene har smeltet sammen.

- Jim Ryan ble feilsitert. Vi jobber ikke med en Playstation-telefon.

Det ble riktignok ikke gitt noen indikasjon på eventuelt når en slik telefon kan være under utvikling.

Likevel er det ingen grunn til å avlive noen myte riktig ennå, for vi har hørt så altfor mange ganger før at man har avkreftet rykter helt til produktet faktisk kommer i produkthyllene.


 

annonse

Les også