Til hovedinnhold

Eier du en PlayStation 3? Les dette!

I går kunne Sony fortelle at man jobbet med å få PlayStation Network på beina igjen etter et "ondsinnet angrep". Da kunne man ikke utelukke at personlig informasjon har kommet på avveie.

Nå har elektronikkgiganten bekreftet at nettopp det er tilfellet.

Nå har elektronikkgiganten bekreftet at nettopp det er tilfellet.

På den sjuende nededagen skriver man nemlig på sin offisielle blogg at en uatorisert person har fått tak i medlemmers navn, adresse, hjemland og e-post. Man har også fått fatt i innloggingsnavn og passord til PSN. Tjenesten har 75 millioner brukere.

Ifølge Nettavisen, som har snakket med Marius Steen hos PlayStations norske distributør Nordisk Film, skal det være over 500 000 norske kontoer registrert hos tjenesten. Rundt 160 000 av disse har betalt for tjenester, noe som betyr at betalingsinformasjonen deres kan være kompromittert.

– Det er foreløpig ingen bevis på at kredittkortinformasjon er avslørt, men vi kan ikke utelukke at det har skjedd. Hvis du har brukt kredittkort på PSN kan det imidlertid hende at kredittkortnummeret (uten sikkerhetskoden) har havnet i andre hender, skriver Sony.

Sony har altså tatt ned tjenesten, satt et eksternt sikkerhetsfirma på jobben og skal nå bygge PSN på nytt for å gjøre det sikrere.

Konsollmakeren forteller at dette vil ta tid, men at deler av tjenesten vil være tilbake innen en ukes tid.

I mellomtiden er det bare å sjekke kredittkortutskriften ekstra nøye.

Det er ikke kjent hvem som står bak angrepet på onlinetjenesten, men ifølge Sky News er PSN-hackingen trolig det største sikkerhetsbruddet i internetts historie.

PS. Sjekk vår Spillkalender for slippdatoer. Her får du full oversikt over når dine favorittspill kommer!

annonse