Tek.no

Nyhet

Går rettens vei for bilder av bin Ladens lik

Anders Schnell
12 Mai 2011 04:03

Etter at al-Qaidas grunnlegger angivelig ble skutt og drept for to uker siden, har flere versjoner av hendelsesforløpet florert både i media og fra amerikanske tjenestemenn. Flere nyhetsbyråer har derfor gått sammen for å få bildene av Osama bin Ladens legeme frigjort.

AP (Associated Press) er et av de som har levert en såkalt Freedom of Information Act-forespørsel (tilsvarende Offentlighetsloven) i den hensikt å få bildene frigjort. Byrået ber også om at videoen av selve aksjonen mot bin Laden frigjøres. Amerikanske myndigheter er gitt tjue dagers svarfrist.

- Fotografier, på godt og ond, besitter en øyeblikkelig kraft som verken ord […] eller film […] har. Det er et øyeblikk, fanget for evigheten, skriver avisen The Guardian som et tilskudd til debatten.

Initiativet fra nyhetsbyråene kommer etter at USAs president, Barack Obama, i forrige uke annonserte at de forespurte bildene ikke vil bli gjort tilgjengelig for offentligheten, grunnet bekymringer om at det ville framprovosere vold og hat mot landet.

Les også: Nektes å selge berømt bilde i hundeversjon

Les også: På plass på Nordic Light

Les også: Guide - Makro-/nærfotoguide, del 1

Les også
Denne mannen eier 1000 kameraer
Les også
Nye fotobager fra Lowepro
annonse

Les også