Til hovedinnhold

Advarte mot bakdør, ble arrestert

en 15-årig elev ved en videregående skole i New York angrer utvilsomt på at han advarte rektor om et sikkerhetshull i skolens datasystem. Det var nemlig 15-åringen selv som endte opp på tiltalebenken.
Fant frem til personalopplysninger
Ifølge The Register sendte eleven en anonym mail til rektor om at skolens datasystem lå så og si åpent tilgjengelig for uvedkommende. Ved hjelp av et vidt tilgjengelig passord hadde 15-åringen kommet inn i skolens datasystem og fant konfidensiell informasjon om 250 ansatte. Etter funnet ble det sendt en anonym mail til rektoren ved skolen som ved hjelp av en IT-ansatt fant frem til 15-åringen. 15-åringen ble da suspendert fra skolen og vil bli tiltalt for innbrudd i datasystemet, identitetstyveri og ulovlig bruk av personlig informasjon.
- Gutten utførte en kriminell handling med overlegg. Med vilje brukte han en annen persons navn og passord så han ikke ville bli tatt og han hadde planer om økonomisk gevinst på grunnlag av den kriminelle handlingen, sier politibetjent Maureen Tuffey, ifølge The Register.
Hva slags økonomisk gevinst dette er snakk om er ukjent.
Kritikk av rektor
Skolen har imidlertid bekreftet at det kan ha vært mange andre ukjente som har brukt denne metoden for å komme seg inn i systemet. I systemet ligger det informasjon om personnummer, førerkortnummer og adresser til både nåværende og tidligere ansatte ved skolen.
Flere kritiserer nå skolen og politiets behandling av saken. De mener det er feil å la 15-åringen få lide for at skolen har hatt dårlig sikring av sitt system, spesielt ikke når det var han som advarte om sikkerhetshullet.

Mer om
annonse