Til hovedinnhold

Tre nye Mac-modeller fra Apple i år, hevder Bloomberg

Og de vil ha egenproduserte brikker.

Niklas Plikk, Tek.no

Det har dryppet hint om både ny iPad og nye iPhoner, og nå har det også kommet opplysninger om Apples Mac-planer for den nære fremtid. Bloomberg har nemlig vært i kontakt med kilder som hevder at det skal lanseres tre nye Mac-modeller i 2018.

De anonyme kildene, som skal ha kjennskap til saken, sier at det kommer «minst» tre nye Mac-modeller i år, hvorav to er bærbare og én er stasjonær.

Maskinene skal utstyres med såkalte co-prosessorer designet av Apple selv, men utover dette er ikke flere tekniske detaljer kjent ennå.

Har allerede egne coprosessorer

I dag er det bare to av Apples datamaskiner som har selskapets egenproduserte co-prosessore.

MacBook Pro med Touch Bar skilter med den såkalte T1-brikken, som blant annet brukes til å drive fingeravtrykk- og Apple Pay-funksjonaliteten.

I den nye iMac Pro-modellen finner vi Apples T2-brikke, som fungerer som blant annet SSD-kontroller, bildesignalprosessor og sikkerhetsrelatert co-prosessor.

De nye maskinene som skal lanseres i år kan dermed være nye varianter av disse modellene. Det har tidligere kommet frem opplysninger om at Apple skal lansere en ny, modulær Mac Pro i løpet av 2018, som kan tyde på at det er dette som er den nye, stasjonære modellen som Bloombergs kilder mener skal slippes i år.

Skal Apple slippe en ny Mac Pro med egenproduserte coprosessor i år? Dette er den eksisterende, sylinderformede Mac Pro-modellen.
Apple

Ifølge Bloomberg tror flere analytikere at Apples egenproduserte co-prosessorer er et steg på veien mot egenproduserte hovedprosessorer, som i så fall vil bety at Intel mister en av sine største kunder.

Allerede for flere år siden hevdet kilder at Apple planlegger å lage sine helt egne hovedprosessorer for å løsrive seg fra Intel, men at de ville vente en stund før det skjer. Hvorvidt det faktisk vil skje gjenstår ennå å se.

Apples hovedkonkurrent på mobilmarkedet har også ting på gang:
Dette er de seneste opplysningene om Samsung Galaxy S9 »

annonse