Tre nye Mac-modeller fra Apple i år, hevder Bloomberg

Og de vil ha egenproduserte brikker.

Det har dryppet hint om både ny iPad og nye iPhoner, og nå har det også kommet opplysninger om Apples Mac-planer for den nære fremtid. Bloomberg har nemlig vært i kontakt med kilder som hevder at det skal lanseres tre nye Mac-modeller i 2018.

De anonyme kildene, som skal ha kjennskap til saken, sier at det kommer «minst» tre nye Mac-modeller i år, hvorav to er bærbare og én er stasjonær.

Maskinene skal utstyres med såkalte co-prosessorer designet av Apple selv, men utover dette er ikke flere tekniske detaljer kjent ennå.

Har allerede egne coprosessorer

I dag er det bare to av Apples datamaskiner som har selskapets egenproduserte co-prosessore.

MacBook Pro med Touch Bar skilter med den såkalte T1-brikken, som blant annet brukes til å drive fingeravtrykk- og Apple Pay-funksjonaliteten.

I den nye iMac Pro-modellen finner vi Apples T2-brikke, som fungerer som blant annet SSD-kontroller, bildesignalprosessor og sikkerhetsrelatert co-prosessor.

De nye maskinene som skal lanseres i år kan dermed være nye varianter av disse modellene. Det har tidligere kommet frem opplysninger om at Apple skal lansere en ny, modulær Mac Pro i løpet av 2018, som kan tyde på at det er dette som er den nye, stasjonære modellen som Bloombergs kilder mener skal slippes i år.

Skal Apple slippe en ny Mac Pro med egenproduserte coprosessor i år? Dette er den eksisterende, sylinderformede Mac Pro-modellen.

Ifølge Bloomberg tror flere analytikere at Apples egenproduserte co-prosessorer er et steg på veien mot egenproduserte hovedprosessorer, som i så fall vil bety at Intel mister en av sine største kunder.

Allerede for flere år siden hevdet kilder at Apple planlegger å lage sine helt egne hovedprosessorer for å løsrive seg fra Intel, men at de ville vente en stund før det skjer. Hvorvidt det faktisk vil skje gjenstår ennå å se.

Apples hovedkonkurrent på mobilmarkedet har også ting på gang:
Dette er de seneste opplysningene om Samsung Galaxy S9 »

Les også
Kommer Apple til å fornye nesten hele utvalget?
Les også
Den nye Mac Pro-modellen kommer ikke før til neste år
Les også
– Apple skal droppe Intel og lage helt egne brikker til Mac
Les også
Nå har Mac endelig fått offisiell støtte for eksterne skjermkort
Les også
– Apple skal lansere en billigere MacBook Air
Les også
Ekstreme iMac Pro slippes i dag
Les også
Apple gir trolig MacBookene sine litt ekstra krutt neste måned
Les også
Apple skal satse på egne prosessorbrikker til Mac-maskinene sine
annonse