Til hovedinnhold

DJIs nye drone er en liten tass med 4K-oppløsning

Mavic Air er dronegigantens seneste vidunder.

DJI

I går kveld avduket den kinesiske dronegiganten DJI en splitter ny modell i sin allerede brede portefølje.

Nykomlingen heter Mavic Air og er en liten tass som både er enkel å ta med seg rundt og som samtidig har brukbar innmat.

Med ytre dimensjoner på 16,8 cm × 18,4 × 6,4 cm i utfoldet tilstand er ikke den nye dronen veldig mye større enn DJIs minidrone Spark, og vesentlig mindre enn Mavic Pro. Den har også en vekt på kun 430 gram.

DJI

Imponerende funksjonalitet i liten forpakning

Selv med den kompakte størrelsen skilter Mavic Air med ganske brukbare spesifikasjoner. Den har et kamera som takler 4K-oppløsning i opptil 30 bilder per sekund, og med full HD-oppløsning på 1920 x 1080 piksler kan man filme med opptil 120 bilder per sekund.

Stillbilder tas med en oppløsning på 12 megapiksler og skilter med HDR-kvalitet. Ellers gjør DJI et poeng utav at dronen er den første av deres modeller som har 8 GB med intern lagringsplass. Dermed kan du lagre en del bilder og video lokalt, i tilfelle du har glemt microSD-kortet, eller bare trenger litt ekstra lagring.

Som andre DJI-droner har Mavic Air flere intelligente flymoduser og bildefunksjoner, og av nyhetene dronen byr på er en panoramafunksjon som lar deg sy sammen 25 bilder til ett 32-megapikslers bilde. Den har også et nyutviklet system kalt Advanced Pilot Assistance, som automatisk hjelper til med å unngå hindringer.

Dronen har en maksimal flytid på 21 minutter og kan ifølge produsenten fly stabilt i vindstyrker på opptil 36 kilometer i timen og i høyder på opptil 5000 meter over havet. Dronen kan oppnå en maksimal hastighet på 68 kilometer i timen uten vind.

Mavic Air har en europeisk pris på 849 euro og har allerede dukket opp i noen norske nettbutikker til en pris på 9999 kroner.

Denne dronen følger håndbevegelsene dine »

annonse