Til hovedinnhold

iPhone X' avanserte ansiktsgjenkjenning skal trolig snart komme på iPad også

Nye iPad-modeller vil by på Face ID, ifølge nye opplysninger.

En av de største nyhetene på Apples kostbare flaggskip iPhone X var den relativt sofistikerte ansiktsgjenningsteknologien Face ID. Nå virker det som om teknologien skal ta steget over til et annet av Apples kjente produktsegmenter.

Nettstedene 9to5mac og MacRumors melder at nye iPad Pro-modeller som skal lanseres neste år vil bli utstyrt med den samme Face ID-teknologien som iPhone X. Opplysningene kommer fra analyseselskapet KGI Securities, som vanligvis er en ganske pålitelig kilde.

De nye, oppgraderte iPad-modellene skal ifølge analytikerne få den såkalte TrueDepth-kamerateknologien, som gjør Face ID-løsningen mulig. Det skal altså kun være de mer kostbare Pro-modellene som kommer med teknologien.

Skal trolig få flere bruksområder

Face ID-sensorene skal trolig spres til Apples nettbrett. Dette er iPhone X.

Med TrueDepth og Face ID tilgjengelig på Apples toppmodeller innen både nettbrett og mobiler er det meningen at «økosystemet» rundt teknologien skal utvikles videre i utviklersammenheng, ifølge kildene hos KGI Securities. Flere bruksområder for teknologien ligger nok med andre ord i kortene, uten at det er klart akkurat hva vi har i vente.

Når vi vil se de angivelig nye iPad Pro-modellene er uvisst, men kildene vil ha det til at lanseringen kan skje i «finansåret» 2018, som hos Apple faktisk startet den 1. oktober. Mest sannsynlig vil de imidlertid ikke komme før et stykke utpå nyåret, da iPad Pro-nettbrettene kom i nye versjoner så sent som i juni i år.

Face ID benytter 30 000 usynlige IR-prikker som sendes ut fra Face ID-sensoren for å analysere ansiktet ditt i stor detalj, og takket være avansert maskinlæring skal Face ID fungere selv ved ulike endringer av ansiktet. Løsningen har møtt skepsis fra amerikanske myndigheterr på grunn av sikkerhetsbekymringer, og skal angivelig også ha bydd på produksjonsproblemer.

Slik kan du hindre at andre bruker ansiktet ditt til å låse opp iPhone X »

Les også
Lanserer et helt rått system for ansiktsgjenkjenning
Les også
Her kan du kjøpe burgere bare ved å vise ansiktet ditt
Les også
Bloomberg hevder Apple har gjort ansiktsskanningen på iPhone X «dårligere» for å øke produksjonen
Les også
Galaxy S9 kan få iPhone X-aktig ansiktsskanning
Les også
Fingersensoren på iPhone vil forsvinne for godt
Les også
Problemer med iPhone X' ansiktsskanning kan føre til mangel på telefonen
Les også
Slik kan du hindre at andre bruker ansiktet ditt til å låse opp iPhone X
Les også
iPhone X' ansiktsgjenkjenning får kritikk av amerikanske myndigheter
Les også
iPhone X ser enda bedre ut i virkeligheten enn på bilder
Les også
Her er nye iPhone X
Les også
Dette er de norske prisene for nye iPad Pro
annonse