Tek.no

Nyhet

Trådløse Porta Pro skaper ryktestorm på nettet – har vært i salg hos Komplett i én måned alt

På internasjonale teknologinettsider, som Ars Technica, ryktes det at Koss Porta Pro, headsettet mange av oss enten elsker eller knapt ønsker å utsette våre verste fiender for, kan gjøre comeback i trådløs versjon.

Men her hjemme i lille Norge har det ryktede «fremtidsproduktet» allerede vært i forhåndssalg en hel måned, blant annet hos den offisielle importøren Tura og Komplett.no.

Skjermdump, Tek.no

Hos Komplett.no presenteres Koss-hodetelefonene akkurat som de amerikanske mediene bare spekulerer i, tydelig uten å ha husket å sjekke produktstatusen i Norge.

Konfrontert med et nylig lekket bilde av produktet fra FCC, amerikanernes godkjenningsmyndighet for elektronisk utstyr, skriver Koss på sin Twitter-profil at de ikke har noen kommentar, men at de kanskje har informasjon å komme med snart.

– Må høre om vi har «tjuvstarta»

FCC

Country Manager Jo Petter Kjeldset i den norske importøren Tura Scandinavia bekrefter overfor Tek.no at hodetelefonene har ligget ute hos dem en stund allerede, men sier at han ikke opplever å ha fått noen restriksjoner på informasjon fra Koss.

– Det hender jo at produsenter legger begrensninger på informasjonen vi kan gi innen en gitt dato, men jeg kan ikke se at vi har fått noe slikt på denne. Vi har allerede gått ut og informert kundene, sendt inn forhåndsbestillinger til Koss og slikt. Dette stiller jeg meg uforstående til, sier Kjeldset muntert.

Han ber om å få ta kontakt med Koss sentralt, og noen minutter senere ringer han tilbake:

– Nå fikk vi oss rett og slett en god latter her. Jeg snakket med Koss' representant i Europa, og heldigvis er det ikke vi som har tråkket i salaten her. Det ligger ingen begrensninger på informasjonen, og Komplett har også kjørt prelanseringskampanje for Porta Pro Wireless på Facebook, blant annet.

– Saken er vel den at Koss er et lite familiefirma som har et ønske om å gjøre litt mer ut av introduksjonen i USA enn hva de kanskje har gjort i resten av verden, men ikke har tenkt på det når de har sendt ut informasjon. Det burde de kanskje ha gjort, sier Kjeldset.

Test av 15 trådløse hodetelefoner:
Kun fire-fem av settene er verdt å kjøpe »

Tro mot originalen

Skjermdump turascandinavia.com

De nye Koss Porta Pro Wireless får en Bluetooth 4.1-brikke for overføring av trådløs lyd og lar deg også ha telefonsamtaler takket være en innebygget mikrofon. Minijack-kabelen er byttet ut med en kortere ledningstump som er ment for plassering over nakken når du har dem på deg, og denne har fått et lite batteri og en mediekontroll til seg.

Ifølge Kjeldset var det ikke mulig å fjerne kabelen helt uten å gjøre om på hele utformingen, og han sier dette var det nærmeste man kom et helt trådløst Porta Pro-sett uten å redesigne hele produktet.

Som tidligere kan hodetelefonene legges sammen og gjøres svært kompakte. Fra produktbeskrivelsen kan vi lese at hodetelefonene ellers skal være tro mot originalen, og Kjeldset bekrefter også at elementene skal være nøyaktig de samme. Det vil nok vil få mange til og juble og andre til å hulke.

De originale Porta Pro har nemlig alltid vært viden fryktet, særlig på offentlig transport, for sin massive lydlekkasje selv ved lavt volum, noe som selvsagt kommer av de vidåpne elementene andre elsker.

Ser frem til å slippe kabelbytte

Med trådløs tilkobling slipper du sannsynligvis også det som tidligere har vært et problem med Porta Pro, nemlig kabelen som virket å ryke med jevne mellomrom.

– Dette var hovedsaklig et problem i den perioden Koss gikk over til å bruke en flettet tekstilkabel på Porta Pro. Testene viste nemlig at tekstilkabelen var sterkere enn PVC-varianten man tidligere hadde brukt, og det tok en god stund før man fant ut hva som egentlig var problemet. Tekstilkabelen var nemlig mye mykere enn plastkabelen, og det gjorde at kabelen kunne bøyes mer, noe som førte til større slitasje, sier Jo Petter Kjeldset hos importøren Tura.

– Vi kuttet ut tekstilkabelen så fort vi fant ut av det, og forsterket også innerkabelen. Siden har returraten blitt veldig, veldig mye mindre, og vi har fortsatt livstidsgaranti på disse. Vi bytter fortsatt kabler på hodetelefoner som er 8-10 år gamle, og det er ganske unikt, spesielt på en hodetelefon i denne prisklassen. I dag har vi nesten ikke reklamasjoner på kabelen, selv om det var ganske smertefullt den gang, sier Kjeldset.

Han forventer å ha Porta Pro Wireless på lager fra 19. mai, og Komplett melder om dagen etter, 20. mai. De skal ha omtrent 750 kroner for et par.

(Kilde: Ars Technica)

Les også
Hodetelefoner for gaming til under 1000 kroner: God lyd og fine funksjoner til under 1000-lappen
Les også
Billige trådløse ørepropper: Trådløse propper trenger ikke være dyre
annonse