Tek.no

Nyhet

SSD-prisene er halvert

På ett år har etterspørselen økt drastisk, samtidig har prisene gått langt ned.

Jørgen Elton Nilsen, Hardware.no
27 Juni 2012 13:40

Etter den store flommen i Thailand høsten 2011 ble verdens harddiskprodusenter bokstavelig talt satt under vann. Det tok bare uker før harddiskprisene gikk i taket. Lagerbeholdningen var så mager at man periodevis var redd det rett og slett skulle bli mangelvare.

At harddiskprisen mer enn doblet seg gjorde raskt de dyre SSD-ene til et mer attraktivt kjøp. Med dyre harddisker på alle kanter var det ikke bare direktesalget av SSD-er som økte. Utbredelsen av ekstra tynne bærbare maskiner, som ultrabooks, nettbrett og smarttelefoner skjedde omtrent samtidig – produkter som tar i bruk den samme typen lagring som SSD-er benytter.

Men i dette tilfellet førte ikke den økte etterspørselen etter SSD-er til en høyere pris, snarere tvert i mot. Veksten kom akkurat tidsnok til at man kunne gire opp masseproduksjonen av SSD-er et solid hakk, og det har dratt prisene ned. Drastisk.

Prisene er halvert

Vi har sjekket noen av de mest populære SSD-ene på markedet, basert på statistikk fra prisguiden vår. Tallene viser at de fleste modellene har halvert prisen – og noen langt mer enn det – sammenlignet med prisene for nøyaktig ett år siden.

Samsung 830 128 GB er den mest populære. Prisen har gått fra 1505 kroner til 790 kroner, det er en nedgang på 48 prosent.

Den største reduksjonen i pris er det OCZ Agility 3 240 GB som står for. Prisen der har gått fra 3498 kroner, til 1436 kroner – en nedgang på 59 prosent.

Den minste prisreduksjonen blant de populære modellene er det Kingston HyperX 240 GB som står for. Dette er en SSD som bruker en spesiell type minne som er litt dyrere og mindre utbredt enn det SSD-er flest tar i bruk, og er nok trolig mindre påvirket av den store etterspørselen. Prisen på denne modellen er nå 36 prosent under hva den var for ett år siden.

Bli varslet når det synker

Tallene vi har brukt ligger åpent for alle, bare trykk på fanen for «prishistorikk» på hvert enkelt produkt i prisguiden så får du full oversikt.

Klikker du på fanen «prisvarsling» kan du få en e-post så snart prisen på et produkt synker under en pris du selv velger, eller når en vare er på lager.

Les mer om hvordan prisvarslingen fungerer i denne artikkelen »

Les også
Disse SSD-ene er mest populære
Les også
OCZ Vertex 4 256 GB: Vi har testet OCZ' nyeste SSD-flaggskip
Les også
– Fremtiden for SSD er PCI Express
Les også
Denne kan gi superrask lagring
annonse