Tek.no

Nyhet

Nå blir gratis-Spotify en god del bedre å bruke

Stein Jarle Olsen, Tek.no
25 Apr 2018 13:31

Gratisversjonen av Spotify har over 90 millioner brukere på verdensbasis, og disse får nå en redesignet app og presumptivt en bedre opplevelse.

Gratisversjonen på mobil har tidligere nærmest fungert som en radio, hvor du ikke har kunnet velge hvilken konkret låt du vil høre på innenfor spillelister, men har vært prisgitt hva appen valgte for deg.

Dette blir det en viss endring på nå.

15 personaliserte lister - 750 låter

Slik blir det fremover: 15 kuraterte spillelister hvor Shuffle Play er erstattet med Play, og du kan velge låt og rekkefølge selv.
Spotify

Gratisbrukerne får fremover 15 personaliserte spillelister hvor de kan spille av hvilken låt de vil i stedet for å være avhengig av «shuffle»-funksjonen.

Disse 15 listene skal være utvalgt spesielt for deg, basert på hva Spotify vet om musikksmaken din. Det kan dreie seg om sjangerlister som Viva Latino, Ultimate Indie eller Alternative R&B, i tillegg til personaliserte lister som Discover Weekly, Release Radar og Daily Mix, melder Spotify. Totalt skal de 50 spillelistene inneholde 750 låter.

Du har imidlertid en viss kontroll over hva Spotify velger ut for deg, gjennom Like- og Hide-funksjonene. Spotify-appen skal nemlig bli bedre og bedre til å plukke ut låter og artister til deg jo mer informasjon du gir den.

Når du tar i bruk appen for første gang vil den også be deg om å oppgi favorittartistene dine, slik at du kan få personaliserte spillelister helt fra start.

Skjermbildet til høyre vil være hva som møter deg på startskjermen til gratis-Spotify fremover.

Lettere å spare data

Når du først starter opp med Spotify, vil du bli bedt om å definere hva som er favorittartistene dine, slik at Spotify skal ha et visst grunnlag for å lage lister til deg.

Gratisbrukerne har heller ikke tilgang til å lagre låter for frakoblet avspilling, slik de betalende brukerne har.

Det forsøker Spotify nå å bøte litt på ved å lansere en egen funksjon som forsøker å spare mobildata mens du lytter.

Data Saver skal «optimalisere lytteropplevelsen slik at man bruker opptil 75 prosent mindre data mens man hører på musikk».

Annonsene vil fortsatt være en del av opplevelsen, og iblant skal det fremover også kunne dukke opp videoannonser som etter det gir deg 30 minutter annonsefri streaming.

Den nye gratisopplevelsen til Spotify er i ferd med å bli rullet ut i disse dager, og skal bli tilgjengelig i alle markeder i løpet av de neste ukene.

Ingen av konkurrentene Apple Music eller Tidal har for øvrig en gratisversjon, men tilbyr i stedet henholdsvis tre måneder og én måned gratis utprøving av tjenesten.

Les også
Gratis-brukerne får enda en «Premium»-funksjon
Les også
Nå kan du velge Spotify-musikk som alarm
Les også
Apple Music har fått 50 millioner brukere på bare tre år
Les også
Nå blir Spotify dyrere
annonse

Les også