Volkswagen, Kia og flere bryter med Elbilforeningen

Kommer ikke til å tilby foreningens startpakke fremover.

Elbilforeningen har siden starten vervet medlemmer gjennom velkomstpakker som har blitt distribuert sammen med bilen til nye elbileiere. Det blir det i stor grad slutt på, varsler Bilnytt, gjengitt åpent av søsterpublikasjonen BilNorge.

De skriver at Opel sa opp sin avtale med Elbilforeningen i slutten av juni, og at importørene Harald A. Møller og Bertel O. Steen nå har sagt opp sine avtaler for henholdsvis Volkswagen og Kia.

– Intern evaluering

Også Hyundai, Renault, Mitsubishi, Mercedes-Benz og Smart er på vei ut, varsler nettstedet, mens Audi ikke vil ha noen avtale for kommende E-tron. Avtalene har oppsigelsestid, så merkene vil fortsette å tilby velkomstpakker i en periode.

– Vi har hatt et godt samarbeid med Elbilforeningen i mange år, men etter en intern evaluering har Harald A. Møller kommet frem til at vi ikke lenger vil tilby velkomstpakker fra Elbilforeningen, sier kommunikasjonssjef Anita Svanes for Volkswagen til Bilnytt.

250 kroner stykket

De øvrige merkene fremfører noenlunde samme budskap, noe som kan bety en dipp både i medlemmer og inntekter for Elbilforeningen. Bilnytt mener å vite at Elbilforeningen tar betalt rundt 250 kroner per velkomstpakke, som blant annet inkluderer ett års medlemskap i foreningen.

Store merker som Nissan, BMW og Tesla fortsetter imidlertid samarbeidet. Det gjør også Jaguar og PSA-gruppen, med Citroën, Peugeot og DS, som denne uken annonserte sin nye el-SUV.

– Har en konsekvens

Generalsekretær Christina Bu i Elbilforeningen sier til Tek.no at de har hatt et godt samarbeid med bilbransjen, og at de ønsker fortsatt god dialog med bilimportørene.

– Avtalene har gitt oss en god rekrutteringskanal, så det har en konsekvens å miste dem. Majoriteten av våre medlemmer fornyer imidlertid medlemskapet sitt, og vi har en sterk økning i antallet som melder seg inn direkte. Elbilistene ser god nytte av å være medlem hos oss, ikke minst fordi vi legger en så stor innsats i vårt politiske arbeid og hjelper dem med alt de lurer på om elbil.

– Behovet for god starthjelp som elbilist har ikke blitt mindre, så vi tror de fleste fortsatt vil se fordelene med å være medlem hos oss, selv om første året nå ikke lenger tilbys gratis hos alle, sier Bu.

annonse