Tek.no

Nyhet

Nå har Google lansert sin Apple Pay-konkurrent

«Android Pay» er omsider et faktum, men når får vi se den i Norge?

Apostrophe/Shutterstock.com, Google
11 Sept 2015 08:42

Apple har et ganske godt forsprang innen mobilbetaling med sin Apple Pay-løsning, men Google har på ingen måte tenkt å gi opp kampen. Etter å ha gjort det heller dårlig med sin Google Wallet-løsning viste selskapet frem «Android Pay» i mai i år, og nå melder Google at tjenesten er lansert.

I et innlegg på den offisielle Android-bloggen kan man nemlig lese at utrullingen av Android Pay har startet – men riktignok kun i USA inntil videre.

Skal være sikker og brukervennlig

Android Pay baserer seg på NFC-teknologien (near field communication). Under avdukingen på I/O-konferansen fortalte Google at løsningen byr på like stor sikkerhet som ved vanlig kortbetaling, noe som blant annet innebærer at du ikke trenger å legge igjen selve kortnummeret i butikken.

Android Pay skal fokusere på brukervennlighet og sikkerhet. Bildet er fra avdukingen på årets I/O-konferanse. Foto: Skjemdump/YouTube

Android Pay vil ellers benytte seg av fingeravtrykkleseren på mobiltelefonen til å autorisere betalingene på en slik måte at man simpelthen kan holde fingeren mot avleseren for å låse opp telefonen, og deretter føre telefonen ved siden av terminalen for å utføre betalingen – uten behov for å åpne en egen app.

Googles løsninger legger også stor vekt på brukervennlighet. Dessverre har selskapet ennå ikke delt noen opplysninger om når tjenesten skal bli tilgjengelig i andre deler av verden, noe de heller ikke gjorde i det seneste blogginnlegget.

Kan skyldes byråkrati

Både Apple Pay og Samsungs nye mobilbetalingsløsning Samsung Pay har imidlertid fått internasjonal lansering, noe som antakelig gjør det nødvendig for Google å lansere Android Pay i flere land for å kunne ta opp konkurransen.

Google selv har ikke uttalt seg om saken, men nettstedet PC Advisor peker på at én grunn til at selskapet ennå ikke har kunngjort en europeisk lansering kan være byråkratiske. Det har nemlig tidligere kommet frem at EU planlegger strengere lovregulering av mobilbetalingsteknologien.

Vi testet konkurrenten Apple Pay i New York: Den fungerer meget bra »

Les også
Nå har Samsungs mobilbetaling kommet til Sverige
Les også
Nå kommer det enda en mobilbetalingsløsning
Les også
Vi testet Apple Pay i New York
Les også
Samsungs Apple Pay-konkurrent er rett rundt hjørnet
Les også
ApplePay fortsetter å kapre kunder
Les også
Slik blir Googles nye Apple Pay-konkurrent
annonse

Les også