Til hovedinnhold

Radeon RX Vega har sett dagens lys

Si hei til AMD Radeon RX Vega 64 og RX Vega 56.

AMD

AMD er i støtet nå. På noen få dager har vi fått både Ryzen 3-prosessorer og ekstremplattformen Ryzen Threadripper. Som ikke det var nok, har selskapet også dratt duken av sitt siste forsøk på å få ut et grafikkort beregnet på entusiastene: Vega.

I det øverste prissjiktet har det jo lenge vært Nvidia som har vært høvdingen, mens AMD har holdt seg i mellom- og budsjettklassen. Dette håper nå AMD å forandre på med Vega, som også kommer i to versjoner: Radeon RX Vega 64 og Radeon RX Vega 56.

AMD

Sett mot Nvidias portefølje, skal Vega 64 og 56 visstnok yte omtrent tilsvarende GeForce GTX 1080 og 1070.

AMD legger spesielt vekt på at de nye kortene skal gi en høyere «laveste FPS»-grense enn Nvidia, noe som sammen med Freesync 2-skjermer skal kunne gi en bedre totalopplevelse. Ifølge AMD, i hvert fall.

Ny brikke, nytt minne

Vega-kortene har en ny grafikkprosessor kalt Vega 10. Denne er bygd på 14 nanometers prosess og har 12,5 milliarder transistorer. 8 GB HBM2-minne hører også med i totalpakka.

Bilde: AMD

Ifølge AMD skal HBM2-minne være 3,5 ganger mer energieffektivt enn GDDR5-minne som konkurrenten Nvidia sverger til.

Bilde: AMD

RX Vega 64 er den nye referansemodellen, mens RX Vega 56 er en nedskalert utgave med lavere klokkefrekvenser, færre streamprosessorer og mindre båndbredde.

I tillegg kommer AMD med en «Liquid Cooled Edition» med vannkjøling ferdig montert. Denne byr på høyere klokkefrekvenser og har dermed bedre ytelse enn referansemodellen.

Tilgjengelig fra midten av august

AMD Radeon RX Vega 64 skal etter planen være å få fatt i fra midten av august måned. Den 14. er datoen som går igjen flere steder, men det er ikke bekreftet at dette gjelder for det norske markedet.

Mot slutten av måneden skal RX Vega 56 også komme på banen.

Norske priser har vi ikke fått, men på den andre siden av Atlanterhavet får RX Vega 56 en veiledende utsalgspris på 399 dollar, mens referansemodellen RX Vega 64 skal koste 499 dollar.

Den vannkjølte utgaven og en «Limited Edition» ser ut til å kun komme i spesielle og dyrere pakkeløsninger som inkluderer rabattkort på utvalgte spill eller maskinvare. Ifølge AMD er dette til dels gjort for å gjøre kortene mindre attraktive for de som «graver» etter digital valuta.

Det har nemlig vært snakk om at AMD trolig vil få problemer med å dekke etterspørselen i de første månedene.

Vi kommer tilbake med mer informasjon samt norske priser når det nærmer seg slippdato og tid for test.

Lanseringen betyr også at noen endelig fikk barbert seg:
Sjefsutvikler Raja Koduri lovte å ikke barbere seg før Vega var lansert >>>

(Kilde: TechPowerUp)

annonse