Tek.no

Nyhet

Kan denne vippe GoPro av tronen?

Ny tøffing fra iON.

Montasje: ioncamera.com, Shutterstock, Akam.no
6 Nov 2013 06:06
annonse

Det begynner å bli mange aktører i det voksende markedet for ekstremkameraer. Trenden med små, enkle videokameraer laget for å festes på alt som kan krype og gå har virkelig eksplodert de siste årene, og stadig vekk slipper produsentene modeller som skal overgå konkurrentene i størrelse, robusthet og pris.

Les også: GoPro klinker til

Liten konkurrent

For et par uker siden slapp GoPro en oppgradert versjon av sin Hero3, med blant annet bedre batterikapasitet, raskere WiFi-tilkobling og mindre beskyttelseshus som noen av nyhetene.

I en bransje hvor mange aktører kriger om å ha den beste modellen, tok det ikke lang tid før iON svarte med å lansere en ny toppmodell med navnet Air Pro 3. Dette kameraet skal i følge produsenten selv by på akkurat det samme som Hero 3+, men til en lavere pris.

iONs Air Pro 3 er sylinderformet og ligner ganske mye på en lommelykt.Foto: ioncamera.com

Mer

Ser ut som en lommelykt

Air Pro 3 kjennetegnes ved at det er sylinderformet, og omtrent akkurat like bredt som frontelementet til optikken. Selve kamerahuset skal være vantett ned til 15 meter uten noen ekstra beskyttelse.

annonse

Actionkameraet leveres med en WiFi-modul som plasseres på baksiden av sylinderen, og som gjør at man kan koble kameraet til en smarttelefon som kjører iOS eller Android.

Dette gjør at man kan endre kameraets innstillinger via telefonen, samtidig som man gjør det mulig å dele bilder via sosiale nettverk eller via en iONs egen skyfunksjon, hvor man får 8 GB med lagringsplass gratis.

iON opplyser i sin pressemelding at Air Pro 3 skal ha en batteritid på 2,5 timer når man filmer, og man kan gjøre opptak i full-HD eller 1080p med 60 bilder per sekund. Kameraet har en svært bred bildevinkel på 160 grader, men denne kan nedjusteres til 150 eller 140 grader om man synes utsnittet blir for vidt. Ønsker man å ta bilder kan man gjøre dette med en oppløsning på 12 megapiksler.

Les også: GoPro-kamera overlevde fall fra fly

Litt billigere enn Hero3+

Videokameraet har innebygd mikrofon, men har du behov for bedre lyd er det mulighet for å koble til en ekstern mikrofon via en 3,5mm minijack-inngang. Veiledende utslags pris er 349 amerikanske dollar, eller rett i overkant av 2000 norske kroner ekslusivt skatter og avgifter.

Dette er 50 dollar, eller rundt 300 kroner billigere enn prisen på Hero3+ i USA. iON Air Pro 3 vil bli tilgjengelig for salg fra 15. november, men når det kommer til norske butikker er foreløpig ikke kjent.

Kilder:
www.dpreview.com
www.ioncamera.com

Les også
360fly filmer alt som skjer rundt deg
Les også
Veldig enkelt triks gir deg stabile actionbilder
Les også
GoPro er nå verdt flere milliarder dollar
annonse

Les også