Tek.no

Nyhet

Implanterte en chip i hånden sin for slippe nøkler

Stadig flere gjør som den svenske kvinnen.

Instagram/skjermbilde
Vegard Haugen
19 Nov 2014 14:34

ID-merking av hunder og katter har blitt ganske vanlig de siste årene, men ville du gjort noe lignende med deg selv? Ifølge Cnet har en svensk kvinne ved navn Emilott Lantz implantert en RFID-brikke i hånden sin for å slippe å drasse rundt på nøkkelkort på jobben.

Inngrepet fikk 25-åringen gjort under Sime-konferansen om digitalisering, Internett og fremtiden i Stockholm i forrige uke. Om lag 100 andre svensker skal til nå ha fått en tilsvarende chip i hånden.

– Jeg føler ikke at dette er fremtiden, dette er nåtiden. For meg er det rart at vi ikke har sett dette før, sier Lantz til nettsiden The Local.se.

Hun sier videre at familie og venner har reagert forskjellig på prosedyren. Noen synes det er en kul idé, mens andre igjen synes det er tåpelig. Selv mener Lantz at dette er nytt for folk, men at det egentlig ikke er så veldig annerledes enn å endre kroppen på andre måter. Mange har for eksempel piercinger eller tatoveringer.

I USA og andre steder har vi sett eksempler på det samme tidligere, men dette er første gang vi har hørt om et lignende tilfelle i Norden.

Flere bruksområder

Selve RFID-brikken er på størrelse med et riskorn. I utgangspunktet er brikken i dette tilfellet ment å sitte i hånden resten av livet, uten at det skal by på noen helsemessige utfordringer. Brikken kan imidlertid programmeres om, slik at den kan brukes til forskjellige ting. Fra tidligere vet vi at det skal være teoretisk mulig å hacke seg inn på en slik chip, så helt risikofritt er det kanskje ikke.

Foreløpig er det nok mest aktuelt å bruke brikken som en slags nøkkel som gir deg adgang hjemme eller på jobben.

Bruk av RFID-brikker har blitt stadig vanligere de siste årene, og du finner dem over alt rundt deg. Det vanligste er nok elektroniske pass og kort som brukes til offentlig transport.

Kunne du tenkt deg en RFID-chip i hånden? Si din mening i kommentarfeltet under!

Android-app stjeler kortinformasjonen din
Skrekkavsløring om RFID-bankkort »

(Kilder: The Local.se, Cnet, Instagram)

annonse

Les også