Tek.no

Nyhet

Tesla model X utsatt igjen

– Det er forbannet vanskelig å lage en SUV, sier Elon Musk.

Tesla
6 Nov 2014 10:53

Det ser ut som Tesla Motors neste elbil blir utsatt enda en gang. Sist gang vi hørte noe om SUV-en fra Tesla var i juni, da det ble bekreftet at etter to tidligere utsettelser ville den endelige utgaven av Model X komme «tidlig i 2015».

Nå har Tesla Motors-sjefen Elon Musk bekreftet i et brev til investorene at de er nødt til å utsette lanseringen av Model X en tredje gang. Den nye lanseringsdatoen er satt til andre halvår 2015.

Trenger mer tid til å teste

Tesla Model X skulle opprinnelig lanseres allerede i 2013, men ble så forskjøvet til 2014. I juni ble det bekreftet at lanseringsvinduet nok en gang ble flyttet, denne gangen til starten av 2015.

Årsakene har vært forskjellige hver gang, og denne gangen forteller Musk at selskapet trenger mer tid til å teste den store SUV-en deres med firehjulstrekk.

I et tidligere intervju med Bloomberg innrømmet Musk at det har vært langt vanskeligere å designe Model X enn dagens Model S:

– Jeg er en perfeksjonist når det gjelder produktdesign, og jeg er ikke helt fornøyd med produktet akkurat nå. Det er forbannet vanskelig å lage en SUV som både er lekker og funksjonell til samme tid. Det er et vanskeligere designproblem enn med Model S, sier Musk i intervjuet.

Foto: Tesla

Firehjulsdrift ikke problemet

Det spesielle med Tesla Model X hva gjelder design, er at den har dører som åpnes oppover, noe selskapet har kalt «falcon wings»-dører. Dørene skiller seg litt ut fra måkevingedører du finner på lave sportsbiler, som ikke bøyes i to ledd. I Norge har derimot flere vært skeptiske til falkevingdørene, blant annet fordi de utelukker bruk av takboks.

Salgspunktet har likevel vært firehjulstrekket, men nå som Tesla Model S kan oppgraderes til å trekke fra alle fire hjulene, er ikke forskjellen lenger så stor.

Lei av å vente?
Nye Tesla Model S har firehjulstrekk og autopilot »

(Kilde: Übergizmo, IGN)

Les også
Tesla Model X utsatt – igjen
annonse

Les også