Tek.no

Nyhet

Slik kan du gi bildene dine spennende skygger med kun ett lys

Alt du trenger er papp.

Laya Gerlock
1 Okt 2014 06:00

For fotografer som leter inspirasjon og teknikker for å gi bildene litt ekstra krydder og piff finnes det heldigvis massevis av kreative idéer på Internett, som gjerne også har den fordelen at de ikke krever allverdens med utstyr.

Nå melder nettstedet DYI Photography om et særdeles enkel metode for å gi bildene, og da kanskje helst portrettbilder, vesentlig mer dynamikk.

Skygger med pappskiver

Metoden går rett og slett ut på å lage spennende skyggemønstre på bildene ved hjelp av pappskiver med utskårne mønstre. Alt du trenger å gjøre er altså å skjære ut mønstrene og deretter plassere lyskasteren bak pappskiven, slik at skyggene kastes på eller rundt subjektet.

På denne måten kan man skape en illusjon av at subjektet befinner seg i helt andre omgivelser enn de reelle, og man kan skape dramatiske og kreative bakgrunner.

Kan eksperimenteres med

Det anbefales at man prøver seg frem med ulike typer mønstre for å oppnå ulike effekter. Fordelen med denne teknikken er at man kun trenger én lyskilde, der slike effekter i andre tilfeller gjerne krever flere.

Metoden gjør det også mulig å endre på hvor definerte skyggene er, samt størrelsen, ved å simpelthen justere på avstanden mellom papplaten og lyset, og på avstanden mellom lyset og subjektet. Flere bilder tatt med den enkle teknikken finner du hos DIY Photography.

Her er et annet enkelt lyssettingstriks: Denne metoden krever kun håndklær »

annonse

Les også