Nyhet

Fotograf fanger skjønnheten i gammel teknologi

Det vi nå får plass til i lomma, krevde tidligere svært mye plass. Sjekk de utrolige bildene.

I dag har svært mange av oss en smarttelefon på lomma uansett hvor vi går. Da er det kanskje litt fremmed å tenke tilbake på en tid der svært mye mindre avanserte maskiner tok betraktelig mer plass.

Slik som disse kalkulatorene fra svunne tider.

Bevegelige deler

Foto: Kevin Twomey

Det er fotografen Kevin Twomey som står bak de fascinerende bildene. Han har bakgrunn fra lyssetting og scenedesign for teater, men studerte senere fotografering.

Til Tek.no forteller Twomey at den opprinnelige ideen bak bildeserien «Low Tech» var å sammenligne dagens moderne kalkulatorer med oldtidens tellerammer:

– Jeg oppdaget snart at moderne kalkulatorer var visuelt svært kjedelige, så jeg fortsatte letingen etter tidligere verktøy. Da jeg oppdaget kalkulatorene fra rundt 1950-tallet ble jeg umiddelbart tiltrukket av designen og størrelsen på disse.

Twomey kom i kontakt med en samler, Mark Glusker, som tilfeldigvis holdt til i nærheten av ham.

– Da Mark kom med maskinene til studioet mitt, tok han av noen av dekslene for å vise hva som var på innsiden. Kompleksiteten av «innvollene» var umiddelbart tiltalende for meg, og jeg visste at dette var den visuelle retningen jeg ønsket med prosjektet, forklarer Twomey.

Intervju: Han er bare 18 år
Og tar imponerende bilder (Ekstrasak)»

Består av mange bilder

Foto: Kevin Twomey

Det er ikke bare motivene som er komplekse i «Low Tech»-bildeserien. Også bildene i seg selv er mer kompliserte enn hva første øyekast tilsier.

Twomey har benyttet seg av teknikken kalt «focus stacking», eller bildestabling om du vil. Tanken bak var å fange så mye detaljer som mulig samtidig som dybdeskarpheten blir større enn det normalt blir av én eksponering.

– Jeg begynte med fronten av maskinen i fokus og etter hver eksponering forskjøv jeg fokus bittelitt innover i motivet for neste eksponering, frem til jeg følte jeg hadde nok i fokus. Deretter kjørte jeg alle filene gjennom et program som heter Helicon Focus, som da ville mate ut én bildefil med større dybdeskarphet, forteller Twomey til Tek.no.

Foto: Kevin Twomey

Og om det ikke var nok, jobbet lystekniker Twomey selvsagt også mer med lyssettingen:

– Jeg gjorde flere eksponeringer med ulik belysning for å fange de ulike materialene i maskinene på best mulig måte. Siste trinn i prosessen var derfor å ta filene med ulik belysning og male inn de delene jeg syntes fungerte best for maskinen.

Ikoniske hverdagsgjenstander

Foto: Kevin Twomey

En kikk på portfolioen til Twomey avslører kjapt en forkjærlighet for å fotografere gjenstander, som som den stiliserte «Diptych»-serien. Til Tek.no forklarer han dette nærmere:

– Jeg er ikke nødvendigvis tiltrukket en spesifikk type motiver, men et tema som går igjen i bildene mine er det at jeg tar et objekt, uansett hvor ordinært det er, og forsøker å heve det til et ikonisk nivå.

I tillegg har Twomey latt seg begeistre av mer moderne fenomener også:

– Instagram er et fantastisk sted for å være helt fri fra studioet og eksperimentere og ha det gøy. Jeg er en stor fan, avslører Twomey, som er å finne på den sosiale bildedelingstjenesten under brukernavnet Kevin2ME.

For å se resten av de fascinerende kalkulatorbildene, ta turen innom portfolioen til Kevin Twomey.

Hva gjør Star Destroyeren over New York?
Se fotografen gjenskape scenarioer fra barndommens lek»

(Via: WIRED)

Les også
Instagram har nådd stor milepæl
Les også
Dette er lesernes nerdefilmfavoritter
Les også
Microsoft har solgt over 12 millioner Lumia 520
Les også
Corning skal 3D-printe kurvede skjermer
annonse