Denne dingsen leser tankene dine

Emotiv Lifesciences viste frem hjerneskanneren sin på AppWorks 2013.

Kim Du, Vice President for Corporate Development i Emotive Insight.

Appworks / Scandic Fornebu: San Francisco-selskapet Emotiv Lifesciences spurte om 100 000 dollar via Kickstarter, for å utvikle en rimelig hjerneskanner som skal kommunisere med mobiltelefonen. De endte opp med 1,6 millioner dollar.

De besøkende på Mobilen.no sin AppWorks-konferanse kunne tirsdag morgen høre Kim Du fra Emotiv Insight fortelle mer om hjerneskanneren, som kan måle blant annet stress, konsentrasjonsnivå og hvor mye du lar deg engasjere av det du holder på med.

Emotiv Insights neste generasjon hjerneskanner.Foto: Emotiv Insight

Hjerneskanneren er et forholdsvis lett «headset» med en rekke innebygde sensorer som fanger opp elektriske impulser fra hjernen. Skanneren kan brukes til å oppdage «mentale kommandoer» slik at selv personer uten taleevne kan gjøre seg forstått. Den kan også forstå ansiktsuttrykk, som for eksempel at du blunker eller smiler.

Kim Du viste en video av hvordan barn (og for den saks skyld voksne) ved hjelp av hjerneskanneren kunne bruke tankene til å påvirke grafikk på en dataskjerm, og for eksempel tegne ulike mønstre og figurer.

– Vår skanner er fullstendig trygg å bruke både for barn og voksne, forsikret hun tilhørerne.

Emotiv Insights mobil-app. (klikk for større bilde)Foto: Emotiv Insight

Bli flinkere til å konsentrere deg

Det følger med en gratis mobilapp for Android og iPhone, og Emotiv Insight har også laget SDK-er slik at app-utviklere skal kunne bruke data fra hjerneskanneren.

Skanneren vil kunne brukes til å gi brukeren mer innsikt i hvordan hjernen fungerer, og hva du kan gjøre for å få hjernen til å yte maksimalt. Klarer du å konsentrere deg bedre når du lytter til musikk mens du jobber, eller er det bedre med absolutt stillhet? Slike ting skal Emotiv Insight kunne svare på.

Emotiv insight vil bli tilgjengelig våren 2014, koster under 200 dollar. Du kan lese mer om prosjektet på Kickstarter og på Emotiv Insights egne sider.

Les om flere morsomme dingser på vår samleside »

Her kan du se en live videooverføring fra AppWorks-presentasjonene »

Les også
Slik gjør du mobilen til nattkikkert
Les også
Kickstarter-vekkeklokke som ikke ødelegger dagen
annonse