Til hovedinnhold

Nå kommer Surface Pro til Norge

Lanseringsdato og priser er klare.

Microsoft
Vegar Jansen

Nettbrettet Surface Pro fra Microsoft vil bli tilgjengelig i Norge fra 30. mai i år, og har en veiledende utsalgspris på 6690 kroner for versjonen med 64 GB langringsplass. Har du siktet deg inn på utgaven med 128 GB, vil den ha en prislapp pålydende 7390 kroner.

Dette ifølge en pressemelding fra Microsoft som tikket inn i dag morges.

Les også: Surface Pro får mindre kapasitet enn du tror

Foto: Microsoft

Surface Pro er et kraftig Windows-nettbrett og storebroren til «vanlige» Surface. Men i motsetning til sin svakere slektning med Nvidia Tegra 3-prosessor og Windows 8 RT, er Surface Pro utstyrt med en Intel Core i5-prosessor og en fullblods Windows-versjon.

Under ett kilogram

Microsofts nettbrett, som er like kraftig som en bærbar PC, har en matchvekt på 900 gram og tykkelse på 13,5 millimeter. Berøringsskjermen på 10,6 tommer har en oppløsning på hele 1920 x 1080 piksler – altså Full HD.

Touch Cover til venstre, Type Cover til høyre.Foto: Microsoft

Med en Core i5-prosessor under panseret, bør Surface Pro egne seg til mer enn å bare surfe i sofaen. Derfor står også Microsoft parat for å selge deg en ekstrautstyr som gjør at det blir enklere å bruke brettet til å produsere innhold. I tillegg til den medfølgende skrivepennen, kan Surface Pro brukes med det tynne «Touch Cover» eller mer behagelige «Type Cover». Adaptere for å koble nettbrettet til VGA eller digitale monitorer er også tilgjengelig.

Hardware.no vil naturligvis komme tilbake med en test av Microsoft Surface Pro.

Vår søsterside Amobil.no har testet lillebror Surface RT:
Nettbrettet som ville være PC >>>

Kilde: Pressemelding

annonse