Smekker nyhet fra Panasonic

Kompaktkamera for den stilbevisste.

Panasonic kaster seg virkelig ut på lommekameramarkedet med XS1: Denne nyheten er bare 14 mm tykk, 17,6 mm inkludert objektivet, og spesielt designet for å passe i de fleste lommer eller små håndvesker. Det syns godt at dette er et kamera tiltenkt de som vil ha et smekkert lite smykke av et kamera: Det er enkle, rene linjer, og alle knapper og detaljer er pent integrert.

Foto: Panasonic

Det ser likevel ikke ut til at man skal kimse av XS1 som et jålete tilbehør. Dette kameraet har fått samme objektiv som de andre kompaktkameraene Panasonic slipper idag: Et Leica 24 mm, med 5x optisk zoom og 8x digital zoom. Det kan også ta opp video i HD-kvalitet (1280 x 720p), noe som bør være god nok kvalitet for de fleste situasjoner. Som hos en av Panasonics andre nyheter, DMC-TZ40, er det lagt inn 13 filtre man kan velge mellom for å gi bildet ulike stiler, deriblant "retro", "pop" og "miniatyr". Hvordan bildene blir med disse nye stilene er ikke godt å si - la oss håpe det ikke er et forsøk på å skape et Instagram-kamera.

Foto: Panasonic

XS1 kommer med en LCD på 2,7 tommer (6,9 cm), og har en egen panoramafunksjon for å produsere 180 graders panoramabilder. Akam har foreløpig ikke fått opplyst salgsstart, hvilke farger kameraet blir tilgjengelig i, eller veiledende pris. Vi håper dette vil bli offentliggjort så snart kameraet presenteres på CES tirsdag morgen.

Les også: Sniktitt: Panasonic LUMIX DMC-LX7

Kilder:
Pressemelding fra Panasonic.

Les også
Råtass fra Panasonic
annonse