Nyhet

Superkompakt PC fra Lenovo

«Verdens minste» stasjonære maskin får mer effekt under
panseret.

Det som ifølge Lenovo skal være verdens minste stasjonære PC, IdeaCentre Q180, har nå fått en etterfølger i form av IdeaCentre Q190.

Kraftigere på innsiden

Kabinettet til Q190 måler 19,2 centimterer i høyden, har en dybde på 15,5 centimeter og beskjedne 2,2 centimeter i tykkelse. Hvilket betyr at den er akkurat like stor som Q180. Den store forskjellen på de to modellene finner vi under panseret.

For IdeaCentre Q190 har fått en kraftig oppgradering innvendig. Lenovo hevder at den nye maskinen er opptil 80 prosent raskere på prosesseringsytelse enn Q180.

Bedre spesifikasjoner

Kjøper du en Q190 kan du velge i mellom to prosessorer. Den ene er en tokjerners Intel Celeron 887 (1,5 GHz), eller en Intel Core i3-2365M (1,4 GHz). Q190 har en innebygget grafikkløsning i form av Intels HD 3000-grafikk, som støtter HD-oppløsning. Maskinen takler inntil 8 GB med DDR3-minne (1333 MHz).

Til lagring kan du enten velge en tradisjonell harddisk på opptil 1 TB, eller skifte ut denne med en SSD. Ifølge Lenovos er SSD-en på 24GB, noe som høres merkelig ut, med tanke på at du fikk den gamle modellen med en SSD på 128 GB. Her er det naturlig å tro at det er 240 GB det er snakk om.

Av innganger har Q190 fire USB, der to av dem er USB 2.0 og de to andre USB 3.0. Maskinen har en seks i en kortleser, som blant annet støtter høykapasitets SD-kort (SDXC). For å sende bilde til for eksempel en monitor eller TV, kan du enten bruke VGA og HDMI. Til å overføre lyd kan du velge i mellom HDMI eller en digital optisk utgang. Med HDMI får du 7.1 surround, mens optiske kun takler inntil 5.1. Maskinen kan kobles til nett via kabel eller trådløst. Den trådløse delen har 802.11b/g/n-støtte, mens ytelsen over kabel er en gigabit.

Det er uvisst når maskinen kommer til Norge og hvor mye den vil koste her. Men kjøper du den fra Lenovos amerikanske nettside, starter prisen på 335 dollar.

(Kilde: Gizmag, Lenovo)

Les også
Den syltynne iMacen er straks i butikkene
Les også
Nå kommer ThinkPad X1 Carbon med berøring
Les også
Vil introdusere 1 terabyte-disk
Les også
Nå kan du veive til PC-en
annonse