Til hovedinnhold

Versting-SSD dukker opp for ultrabooks

Holder rekordhøy ytelse.

Micron

Da nettstedet The SSD Review tittet på innsiden av en av Acers nye S7-ultrabooks fikk de seg en overraskelse. For på innsiden var det en SSD som var helt ulike noe de hadde sett tidligere.

Foto: The SSD Review

Siamesisk SSD-tvilling

SSD-en var av mSATA-typen, hvilket ikke er si uvanlig i seg selv. Det som derimot er underlig er at den hadde fullt opp med komponenter på begge sidene. På hver side fant de en Marvell 88S9175-kontroller, en cache-brikke og to NAND-brikker fra Toshiba. Hver av Toshiba-brikkene hadde en kapasitet på 64 GB.

Med andre ord, det som så ut som én SSD, var to stykker som var sveiset sammen – og de jobbet parallelt.

Lite-On står som produsent av SSD-en, som har produktnavnet CMT-256L3M. Som navnet indikerer er dette en enhet med 256 GB med lagring, da fordelt med 128 GB på hver av underenhetene.

Uhørt ytelse

For noen år tilbake var diskytelsen på den gjengse bærbare, datamaskinen langt under sine stasjonære brødre. Med det nye råskinnet i Acer-maskinen blir det på en måte snudd på hodet.

Under testperioden ble det råeste resultatet klokket inn på 942 MB/s ved lesing, og 683 MB/s ved skriving. Begge deler gjennom testprogrammet ATTO.

Fra en bærbar datamaskin av den lette sorten er dette ganske rått.

(Kilde: The SSD Review)

annonse