Til hovedinnhold

HTC EVO 3D overklokket til svimlende 2 GHz

Du har aldri sett en raskere telefon.

Det ser ut som mobile enheter har fått nye høyder å strekke seg etter. Med en hjemmemodifisert Linux-kjerne, mye triksing og miksing og en god dose tåmodighet har en bruker av XDA-forumet klart å overklokke sin HTC EVO 3D til hele 2 GHz, opp fra det normale 1.2 GHz.

Kjører stabilt på 1,8GHz

Selv om prosessoren i telefonen klarte å overklokkes til 2 GHz, klarte den likevel ikke å kjøre stabilt. Den kjører imidlertid stabilt på 1,8 GHz, og det jobbes med å optimalisere kjernen.

Mannen bak kjernen, kun kjent som klquicksall, skriver i forumtråden sin at han håper så mange som mulig kan prøve ut oppsettet hans, slik at han kan gjøre det enda mer stabilt.

Ikke for alle

Som du sikkert har skjønt er ikke dette for hvilken som helst bruker, og slike overklokkingsmuligheter krever at du først får tilgang til selve kjernen i telefonen. Med de rette verktøyene kan du rett og slett bytte ut den forhåndsinstallerte kjernen med din egen, og ta kontroll over hele telefonen.

Dette kommer imidlertid ikke uten en viss risiko, og hvis noe galt skjer kan du plutselig bli sittende med en veldig dyr murstein i hånden.

Skulle du likevel være interessert i prøve, kan du først stikke innom forumtråden som startet det hele.

Les også: Slik rooter du HTC-telefoner

(Kilder: klquicksall, XDA Developers)

annonse