Til hovedinnhold
NyhetKanskje kommer batterikongen

Razr Maxx kommer kanskje til Europa

Motorolas Europa-sjef antyder at telefonen med verdens beste batteritid er på vei.

Motorola Razr skiller set ut blant andre Android-telefoner. Den ser annerledes ut, og den er vannavstøtende.
Motorola Defy ble den første Android-telefonen som virkelig tålte en trøkk. Her er oppfølgeren Defy+.
Motorolas nye Defy Mini er på vei til Europa. Den har batteri av grei størrelse og strømsnill innmat.
Asus PadFone får mye oppmerksomhet i dag, men Motorola var med på å starte gildet. Her er Atrix i en av selskapets Lapdock-modeller.
Razr Maxx har et batteri på 3300 mAh - rundt dobbelt så stort som det du finner i de fleste andre smarttelefoner. Den er bittelitt tykkere enn originalen.
Motorola hevder at du kan få hele 30 prosent med batteritid ut av telefonen din med Smart Actions. Vi har ikke målt, men vi synes funksjonen er svært praktisk til flere formål.
MotoCast er din egen private skytjeneste. Her kan du streame eller laste ned dine egne filer fra hjemme-PC-en.
Motorolas nettbrett og mobiltelefoner kan kobles til TV-boksene fra samme selskap. På den måten kan innhold flyttes mellom enhetene.
Motorola lager også denne boksen. Den lar deg styre elektronikken hjemme fra mobiltelefonen. I USA selges den med fjernstyrt kontakt og trådløst kamera som en startpakke for under 400 kroner – ulempen er at tjenesten er abonnementsbasert.

Amobil.no/Barcelona: Etter flere år borte fra det nordiske markedet kom Motorola endelig tilbake i fjor. Det var på mange måter et slått selskap som trakk seg ut av Norge for omtrent fem år siden. En tung satsing på design over funksjonalitet, idét kundene så smått begynte å vektlegge smarttelefoner, gjorde at Motorola ikke hadde så mange telefoner i norske butikkhyller på slutten.

Det er på ingen måte tilfellet for selskapet som nå har kommet tilbake. Vi slo av en prat med Motorolas Europa-sjef, Ralph Gerbershagen, under mobilmessen Mobile World Congress i Barcelona.

De fleste modellene Motorola har tatt med seg til Norge siden lanseringen av Defy i fjor, har skilt seg ut fra mengden. Defy var den første helt vanntette Android-telefonen.

Les også: Test av Motorola Defy+

Blir alle Motorola-telefoner vannavvisende?

Den gamle toppmodellen Atrix, kom riktignok litt sent til Norge, men var en av de første telefonene med to prosessorkjerner, og helt først med Motorolas Lapdock-system. På slutten av fjoråret slapp de nye Razr som har en veldig annerledes design enn de vanlige sorte firkantene i telefonhyllen - dessuten er den vannavvisende.

Les også: Test av Motorola Razr

– Foreløpig har vi ikke bestemt oss for om alle fremtidige modeller skal være vannavstøtende, men det hele startet med Defy som var "life proof". Defy var en overveldende suksess for oss, og den ble forresten lansert i Europa før den kom i resten av verden. Fler enn fem millioner enheter har vi solgt nå, og kundene våre elsker den, sier Gerbershagen før han fortsetter med å forklare årsaken til populariteten.

– Defy tok tak i et av behovene kundene våre hadde. Å miste en telefon i bakken, eller å få skrapet opp skjermen betyr vanligvis en kjempedyr reparasjon. Folk liker at telefonene tåler mer. Når du kjøper Defy får du en beskyttelse med på kjøpet – de er mer robuste enn de fleste vanlige smarttelefoner sier Gerbershagen.

Les også: Samletest av seks robuste mobiltelefoner

– Konkurrentene kommer etter

Utviklingen av Razr hadde sitt utspring i den samme filosofien, og telefonen er beskyttet av et vannavvisende lag både på innsiden og utsiden. Motorola demonstrerte dette under den nordiske lanseringen i Stockholm ved å helle vann over hele telefonen, før de bare ristet væsken av og fortsatte å bruke den.

Gerbershagen er ganske sikker på at konkurrentene kommer til å komme etter med sine egne vannavvisende smarttelefoner.

– Så fort du lanserer et konsept som får suksess, kommer konkurrentene til å hoppe på, så lenge konseptet ikke er patentbeskyttet.

Razr Maxx til Europa?

I USA har Motorola lansert en utgave av Razr som har ekstremt stort batteri. Modellen heter Razr Maxx, og batteriet er på hele 3300 mAh. Produsenter svarer vanligvis ikke på spørsmål om ulanserte produkter, men vi dristet oss likevel til å spørre om den kommer til Europa.

– Det er interessant at du spør. Hele konseptet startet i USA der Razr fins i en versjon for LTE. Selv den vanlige Razr-modellen med LTE som trekker mer strøm er sannsynligvis bedre enn flere av de konkurrerende telefonene. Uventet nok har vi sett en enorm suksess for Razr Maxx. Folk liker den lange batteritiden, sammen med at formfaktoren fortsatt er kompakt. Vi synes det virker interessant å ta telefonen til Europa, men foreløpig er det ikke tatt en avgjørelse om dette. Jo mer interesse vi får rundt den her på messen, desto mer tro får vi på konseptet, forteller Gerbershagen hemmelighetsfullt.

Noen av konkurrentene har lansert telefoner med større batterier etter at Razr Maxx ble vist frem første gang i januar. Razr Maxx har fortsatt det aller største batteriet, med god margin – tester i utlandet har vist at man kan få gode tre til fire dager aktivt bruk ut av den godt spesifiserte Android-telefonen. Selv om ingenting er lansert ennå ga svaret et visst håp om at også vi nordboere kan nyte godt av den typen batteritid i løpet av kort tid.

Motorolas egne tjenester

Batteritid er også et av fokusene med en av funksjonene som kjører på flere av Motorolas telefoner; Smart Action. Da vi først fikk demonstrert tjenesten på Razr i fjor var vi litt usikre på om folk kom til å finne frem til den og bruke den.

– Brukt riktig kan Smart Actions gi deg opp til 30 prosent mer batteritid, forteller Gerbershagen.

En brukerundersøkelse Motorola har gjort blant sine egne kunder viser at halvparten av de som har tilgang på Smart Actions bruker det ukentlig.

Sammen med Smart Actions har Motorola også flere andre tjenester på produktene sine. MotoCast er én av dem, og lar brukerne hente ned innhold fra PC-en hjemme via internett på en enkel måte. I tillegg til egne tjenester inkluderer Motorola også en del kjente apper på telefonene sine. Vi spurte Gerbershagen hvordan de går frem for å utvikle tjenester som skiller seg ut på markedet.

Les også: Sniktitt på Motorola Defy Mini

– Rask utvikling på Android

– En av årsakene til at vi valgte Android for to-tre år siden da markedsandelen var omtrent 0, var at vi trodde dette var fremtidens operativsystem. Android er alltid på, alltid tilkoblet og det hadde sannsynligvis en veldig rask innovasjonstakt. Tre år senere har markedsandelen tippet over 50 prosent i de fleste europeiske markeder, og utviklingen går raskere enn for noe annet operativsystem, sier Gerbershagen.

I noen tilfeller gjør Motorola undersøkelser før nye tjenester lanseres. Andre ganger er det prøving og feiling som gjelder. Av og til legges vanlige apper til, så som Evernote som i dag fins i flere Motorola-modeller.

– Når telefonen er ute undersøker vi hvordan folk bruker funksjonene, og derfra utvikler vi eventuelt appene og tjenestene videre. Smart Actions og MotoCast vil bli utviklet videre med bakgrunn i slike undersøkelser, avslutter Gerbershagen.

Klikk her for å se alle sakene fra Mobile World Congress 2012

Vil du være sikker på å ikke gå glipp av noe? Lik oss på Facebook!

annonse