Til hovedinnhold

Apple vant andre runde i retten mot Samsung

Galaxy Tab 10.1 fortsetter å være ulovlig.

Apple vant andre runde i patent-rettsaken i Tyskland, og Samsungs Galaxy Tab 10.1 får dermed fortsatt ikke selges i landet.

Ligner for mye på iPad

Det ser ikke ut som om patentkrangelen mellom de to IT-gigantene vil gi seg med det første. Med enda en tap i rettsalen kan det bety trøbbel for Samsung, som fortsatt ikke får lov til å selge nettbrettet sitt i Tyskland.

Den tyske dommeren Johanna Brueckner-Hoffmann mener nemlig at Samsungs «glatte, enkle» overflate på Android-nettbrettet deres kopierte utseendet til Apples iPad. Retten sier det er flere måter å designe et nettbrett på enn det Apple har gjort, og Samsung burde ha valgt noe som skilte seg mer fra konkurrenten.

Den første gangen saken ble tatt opp i det tyske rettssystemet ble Samsung Galaxy 10.1 midlertidig holdt tilbake fra butikkhyllene i hele EU, men dette forbudet forsvant etter kort tid, med unntak av Tyskland. Selv etter andre runde i retten får altså Samsung fortsatt ikke selge nettbrettet sitt.

Skal anke avgjørelsen

Samsung er åpenbart ikke fornøyde med avgjørelsen, og sier i en presseuttalelse at dette vil påvirke hele nettbrett-industrien:

– Ved å holde fast på dette forbudet mot et veldig generisk design-valg, setter denne avgjørelsen en begrensning på både innovasjon og framgang for industrien, forteller Samsung, og informerer om at de vil anke avgjørelsen i Düsseldorfs regionale domsstol.

Det er fortsatt usikkert hvordan denne avgjørelsen vil påvirke de litt mindre nettbrettene til Samsung - Galaxy Tab 8.9 og Galaxy Tab 7.7. Sistnevnte ble nylig fjernet fra IFA-messen i Berlin da Apple fikk gjennomslag i retten for at den også lignet for mye på Apples iPad.

Ikke nok med Tyskland

Men det er ikke bare Tyskland som har blitt påvirket av Apples søksmål. Hele Europa ble rammet da søksmålene først startet, og Australia og Korea ble også rammet av samme type angrep. Nå ser det ut til at også Japan skal få samme behandling, da Apple nylig saksøkte Samsung enda en gang.

Dette søksmålet er imidlertid mer rettet på mobiltelefonene til Samsung, som Apple hevder er en «slavisk kopi av iPhone». Derfor ber de Samsung om å stoppe salget av Galaxy S, S II og Galaxy Tab 7, samt betale en erstatning på 100 millioner yen - omtrent 7 millioner kroner.

(Kilder: The Register, Reuters)

Les også
Samsung vil stoppe iPhone 4S
Les også
Apple stopper salg av Galaxy Tab 10.1 i Europa
Les også
Samsung overtar smarttelefontronen
annonse