Til hovedinnhold

Samsung vil stoppe iPhone 4S

Trekker Apple for retten i Europa dagen etter lanseringen.

Apple sa under lanseringen at de skulle starte salget av nye iPhone 4S i utvalgte land 14. oktober, og enda flere land den 28. oktober. Den amerikanske produsenten er imidlertid i bitter strid med Samsung, og begge parter beskylder den andre for å ha stjålet patenter.

Nå vil Samsung stoppe salget av iPhone 4S, og har bedt om en midlertidig forføyning i både en fransk og en italiensk domstol allerede dagen etter Apple-lanseringen, ifølge PocketLint. Flere land står for tur.

Les også: Apple vant andre runde i retten

Så langt har Apple klart å bremse salgsstarten av et par Samsung-nettbrett i noen få land, og dette ser ut til å ha gjort den sørkoreanske produsenten hevngjerrig.

På den offisielle Samsung-bloggen forklarer de årsaken til søksmålene slik:

- Samsungs krav om midlertidig forføyning i Frankrike og Italia vil begge skje på grunnlag av to patentbrudd som knyttes til trådløs telekommunikasjon, mer spesifikt WCDMA-standarder som brukes i 3G-mobiler.

- Teknologien som krenkes er essensiell for at mobilnett og enheter skal fungere sammen, og Samsung mener at Apples brudd er så alvorlig at iPhone 4S burde bli nektet å selges. Apple har skamløst fortsatt å krenke vår intelektuelle rettigheter og surfe gratis på vår teknologi.

- Vi føler nå at det er nødvendig å gå til rettslige skritt for å beskytte vår innovasjon. Samsung planlegger å kreve midlertidig forføyning i andre land etter en grundigere gjennomgang.

Les også: Samsung vil stoppe både iPhone og iPad

(Kilder: PocketLint, Samsungs offisielle blogg)

Les også
– Her er beviset for at Samsung ville kopiere oss
Les også
Samsung vil skrelle Apple i retten
Les også
LIVE: iPhone 4S lansert!
Les også
Samsung vil stoppe både iPhone og iPad
Les også
Samsung går til motsøksmål
Les også
Nå saksøkes Samsung også i Storbritannia
Les også
Apple vant andre runde i retten mot Samsung
annonse