Til hovedinnhold

– iPhone 5 lanseres om 13 dager

Tim Cooks debut nærmer seg med stormskritt.

Tirsdag fjerde oktober ser ut til å bli dagen vi får se Apples kommende flaggskip, iPhone 5. Det melder den renommerte publikasjonen Wall Street Journal.

Stemmer med tidligere rykter

Mange venter i spenning på Apples neste iPhone-kunngjøring, selv om det til tider kan se ut som de venter forgjeves. Apples iPhone 4 har vært på markedet i 15 måneder, og den begynner å vise sin alder sammenliknet med mange av konkurrentenes toppmodeller.

Apple holder fortsatt kortene tett til brystet, og svært lite informasjon om den neste iPhonen har blitt lekket. En kilde til Wall Street Journal skal imidlertid ha fått bekreftet at iPhone 5 vil bli vist frem den fjerde oktober, og bli sluppet i butikken kort tid senere.

Opplysningene stemmer godt overens med det uttalelsene til den franske teleoperatøren France Telekom, som forrige uke gikk ut og sa at iPhone 5 ville komme i butikken den 15. oktober.

Ingen Steve Jobs

Uansett hvilken dato det faktisk blir til slutt, vil dette sannsynligvis være den første iPhone-annonsering uten Steve Jobs. Denne gangen er det etterfølgeren Tim Cook sin tur, og det er liten tvil om at han har store sko å fylle. Jobs sine fremvisninger har fått legendestatus, og alle har alltid ventet spent på hans klassiske «just one more thing»-øyeblikk, som har funnet sted på de fleste Apple-annonseringene hans.

Selv om Steve Jobs har gitt fra seg lederstillingen i selskapet har det gått bra for Apple den siste måneden. Da Jobs forlot selskapet falt aksjene en smule, og Apple mistet plassen som verdens mest verdifulle selskap. For kort siden gikk markedsverdien deres forbi oljeselskapet Exxon Mobile igjen, og dermed er de tilbake igjen på førsteplassen.

Hva kan vi forvente?

Akkurat hvordan iPhone 5 vil se ut og hva slags spesifikasjoner det er snakk om, er fortsatt uvisst. Mange nettsteder hevder likevel at vi kan forvente en større skjerm, bedre kamera og en solid oppgradering av både prosessor og arbeidsminne.

Les også: Slik blir iPhone 5 ifølge ryktemakerne

Et usikkerhetsmoment er hva Samsung vil gjøre. Selskapet mener at iPhone 5 bryter minst syv av selskapets koreanske patenter, og har lovet å gjøre alt i sin makt for å stoppe telefonen fra å nå butikkhyllene.

De to selskapene har minst 23 søksmål gående verden over, og Samsung hevder at hvis det kommende produktet fra Apple inneholder noen form for mobiltelefoni, vil de kunne stoppe det.

Les også: Samsung vil stoppe iPhone 5

(Kilder: Wall Street Journal, Cnet)

Mer om
annonse