Nyhet

En ingeniør fra Koenigsegg bygde en «ekte» batmobil sammen med noen rike bilentusiaster

En ekte nerdedrøm?

Om man har masse penger er et mye moro man kan lage. En gruppe velstående bilentusiaster har nå bygget intet mindre enn en slags tro kopi av bilen til selveste Batman, som nettstedet Autoblog melder.

Den spesielle bilen ble bygget i forbindelse med den såkalte Gumball 3000-konkurransen, som er et årlig, britisk billøp som foregår på offentlige veier.

Lamborghini-basert

For mange dreier konkurransen seg for å skape oppmerksomhet og blikkfang, noe Batmobil-kreasjonen trolig vil. Bilen er laget av Team Galag og vises frem i en YouTube-video som ble lagt ut nylig.

Slik ser kreasjonen ut på innsiden.

Den har riktignok ikke helt de samme egenskapene som Batmans bil når det gjelder teknologi, men den ligner i det minste ganske mye. Kreasjonen er ikke bygget fra grunnen, som kanskje ikke er overraskende, men derimot konstruert rundt en Lamborghini Gallardo.

V10-motor

Den har en 5.2-liters V10-motor på innsiden, og er ifølge demonstrasjonsvideoen kledd i 90 prosent karbonfiber, som altså er designet som det gjenkjennelige superhelt-kjøretøyet.

Sjefsingeniøren for den særegne bilen, som ikke er navngitt, skal ha jobbet for den svenske superbilprodusenten Koenigsegg i 15 år, så det er med andre ord ikke bare amatører som har jobbet med prosjektet. Demonstrasjonsvideoen av bilen kan du se under.

Her er et annet spesielt kjøretøy: Dette jetdrevne svevebrettet satte nettopp Guiness-rekord »

(Via The Verge)

Les også
Video: Her setter svevebrettet med 1000 hesters jetmotor Guiness-rekord
Les også
Her er Mars-kjøretøyet i ferd med å krysse sitt vanskeligste terreng hittil
annonse