Tek.no

Nyhet

Messenger har nå fått bedre støtte for 3D Touch-teknologien

Facebooks populære meldingsapp utnytter nå den trykkfølsomme teknologien på iPhone 6s.

YouTube
Eigil Knudsen
16 Juli 2016 09:00

En av de største nyhetene i forbindelse med iPhone 6s- og iPhone 6s Plus-modellene som ble lansert i fjor var den trykkfølsomme 3D Touch-teknologien. Det jobbes ennå med å utnytte teknologien i ulike tjenester, og nå har meldingsappen Messenger omsider fått på plass støtte.

I beskrivelsen av den nye Messenger-versjonen på iTunes kan man nemlig lese at 3D Touch-funksjonalitet nå har kommet til appen, som blant andre The Verge oppdaget.

Messenger har fått støtte for 3D Touch.
Apple

Brukes til forhåndsvisninger

3D Touch-funksjonaliteten kan brukes til å forhåndsvise kontakter, samtaler, bilder, videoer, klistremerker, lenker og steder. Det betyr altså at man kan gjøre et lett trykk for å få opp de ulike alternativene uten å navigere bort fra der man befinner seg, for deretter å trykke hardere for å velge ett av dem.

Den nye 3D Touch-funksjonen, som omtales som «peek and pop», ble lansert til selve Facebook-appen allerede i januar i år, og har altså først nå funnet veien til Messenger. Det er uvisst hvorfor det har tatt såpass lang tid.

For å få glede av 3D Touch-funksjonen må du altså være i besittelse av en iPhone 6s eller iPhone 6s Plus, som er de foreløpig eneste enhetene som byr på teknologien.

Snart kan Messenger få en annen stor oppdatering: Facebook jobber med testing av hemmelige, krypterte samtaler i appen »

Les også
Slik sender du hemmelige meldinger på Facebook Messenger
Les også
Ny teknologi kan gjøre din gamle mobilskjerm trykk-følsom
Les også
Slik kan du bruke «3D Touch» på din gamle iPhone
annonse

Les også